Páratlan pechsorozat: újabb sérülés a kézilabda-válogatottnál

Lassan elfogynak a szavak. Elképesztően balszerencsés a női kézilabda-válogatott, két irányító már kidőlt a sorból. Ma kaptuk az újabb rossz hírt: a csapat második számú kapusa, Janurik Kinga sem tudja vállalni a játékot, az ő helyén Szikora Melinda kerül be a spanyolok elleni keretbe.

Magyar Nemzet
2021. 07. 30. 15:25
orosz győzelem
Janurik Kinga (jobb szélen) is megsérült Fotó: Czeglédi Zsolt Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kovacsics Anikó a hétfői edzésen sérült meg, a Ferencváros irányítójának a vállával történt baj, így a csapatkapitány már a brazilok elleni vesztes meccsen sem lehetett a válogatott segítségére.

Szucsánszki Zita tegnap az orosz csapat elleni (vesztes) mérkőzés első félidejében dőlt ki a sorból, rá sem számíthat a szakmai stáb a továbbiakban a tokiói olimpián.

Kovacsics Anikóra már nem számíthatunk
Fotó: Mirkó István

Ma jött az újabb lesújtó hír: a Magyar Kézilabda-szövetség tájékoztatása szerint Janurik Kinga kisebb térdsérülés miatt került ki a keretből, az ő helyén a nyáron Siófokról a német Bietigheim csapatához szerződő Szikora Melinda foglalja el. Szintén lesz feladata Helembai Fannynak: a váci beálló is játszhat a spanyolok elleni mérkőzésen. A tét ismert: győzelem esetén életben maradnak a továbbjutásról szőtt álmok, vereséggel már nincs esély az egyenes kieséses szakaszra.

A Magyarország–Spanyolország mérkőzés szombaton magyar idő szerint 12.30-kor kezdődik. Korábban ITT írtunk arról, hogyan juthat tovább a magyar válogatott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.