Nem vette észre a győztes, hogy áthaladt a célvonalon + videó

Napjaink egyik legjobb kerékpárosa, a nagy háromhetes körversenyekről is jól ismert Primož Roglič bő egyperces előnnyel nyerte az országúti kerékpárosok férfi időfutamát a tokiói olimpián.

Magyar Nemzet
2021. 07. 28. 16:10
Primoz Roglic
Gold medalist Slovenia's Primoz Roglic reacts after the men's cycling road individual time trial during the Tokyo 2020 Olympic Games at the Fuji International Speedway in Oyama, Japan, on July 28, 2021. (Photo by Greg Baker / AFP) Fotó: Europress/ AFP/Greg Baker
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kétszeres Vuelta-győztes, 31 esztendős szlovén Primož Roglič 48,157 kilométeres óránkénti átlagsebességgel teljesítette a két kört a 423 méter szintkülönbségű, 22,1 kilométer hosszú pályán. Ezzel a több mint egy perccel győzött a második holland Tom Dumoulin előtt. Az érmekért folyó harc viszont rendkívül szorosan alakult: Dumoulin és a mögötte záró három versenyző négy másodpercen belül végzett. A bronzérmet a szám kétszeres világbajnoka, az ausztrál Rohan Dennis szerezte meg. A dobogóról épphogy lemaradt az időfutamban Európa-bajnok svájci Stefan Küng, valamint a szám – előzetesen a végső siker egyik várományosának tartott – vb-címvédője, az olasz Filippo Ganna.

Primož Roglič nagy győzelmet aratott
Fotó: Europress/ AFP/Greg Baker

Rogličnak a tavalyi Tour de France-on az utolsó előtti szakaszon, éppen egy időfutamon csúszott ki a győzelem a kezéből, amit honfitársa, az idén is megkoronázott Tadej Pogačar kaparintott meg. Érdekesség, hogy Roglič – aki az idei Tour de France-t sérülés miatt feladta – ma nem vette észre, hogy már áthaladt a célvonalon, és még tovább taposta a pedált jó néhány méteren keresztül...

Eredmény, férfi időfutam, 44,2 km:

1. Primoz Roglic (Szlovénia) 55:04.19 óra

2. Tom Dumoulin (Hollandia) 1:01 perc hátrány

3. Rohan Dennis (Ausztrália) 1:04 p h.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.