Szalait átjátszották, csúcsrangadót veszített a Fenerbahce + videó

A török labdarúgó-bajnokság csúcsrangadóján a Fenerbahce hazai pályán 1-0-ra kikapott a Galatasaraytól, így a két csapat helyet cserélt a tabella élén. A bekapott gól miatt bizony Szalai Attilának rossz éjszakája lesz.

Magyar Nemzet
2021. 02. 06. 19:12
null
Galatasaray Forrás: Twitter/Galatasaray Spor Kulübü
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A török labdarúgó-bajnokság 23. fordulójában szombat este játszották a Fenerbahce–Galatasaray csúcsrangadót, és ez a minősítés a tabellára nézve most hatványozottan igaz volt: a házigazda 48 ponttal állt az élen, megelőzve a 45 pontos vendégeket. S a Galata úgy kezdhette a meccset, hogy ha nyer, akkor jobb gólkülönbségével átveszi a vezetést. Mi pedig azért is rajta tartottuk a szemünket a találkozón, mer a Fenerben az immár negyedik meccsén lépett pályára A 23 éves, nyolcszoros válogatott védő január közepén kétmillió euróért (más hírek szerint 2,3 millióért) érkezett a csapathoz a ciprusi Apollon Limassoltól, remekül beilleszkedett, s három győztes mérkőzéssel nyitotta meg törökországi pályafutását.

– A Fenerbahce–Galatasaray az egyik legnagyobb derbi a világon, mindannyian nagyon jól tudjuk, mit jelent ez a klubnak, a szurkolóinknak. Az biztos, hogy nagy csata lesz, amit természetesen szeretnénk megnyerni. Jelenleg az első helyen állunk a bajnokságban, és az az álmunk, hogy a szezon végén is itt legyünk. Ami engem illet, köszönöm a szurkolóinknak, hogy az első perctől kezdve szeretettel fogadtak. Tudom, elégedettek az első három mérkőzésen mutatott játékommal, és szeretném így folytatni – nyilatkozta még csütörtökön a Fenerbahce honlapján Szalai Attila, és a vele készült interjúban kitért arra is, tudja, hogy az Attila keresztnév ismert Törökországban, és ez vicces helyzeteket is eredményez.

A Transfermarkt.com a Fenerbahce játékoskeretének értékét 93,05 millió euróra teszi, Szalai Attiláét azonban csak nyolcszázezerre. Az utána érkezett, a német válogatottal világbajnok, 32 éves, török származású Mesut Özil a portálnál ötmilliót ér, a Bayern Münchenből ismert 33 éves, brazil Luiz Gustavo szintén ötmilliót, a kapus Altay Bayindir 11 milliót, Ozan Tufan és Irfan Can Kahveci egyaránt tízmilliót. Szombaton utóbbi és Luiz Gustavo sem volt a keretben, Özil pedig a kispadon kezdett. A Galatasaray 101,65 millió euró értékű keretében a most érkezett, bevetésre még nem kész portugál Gedson Fernandes a legértékesebb 13,5 millió euróval, de pályafutásuk zenitjén túl olyan nagy nevek is játszanak a Galatában, mint a csapatot már tíz éve szolgáló, 116-szoros uruguayi válogatott kapus Fernando Muslera, Arda Turan, a kolumbiai Radamel Falcao vagy éppen a holland Ryan Babel. A csapat vezetőedzője pedig a legendás Fatih Terim.

A rangadó feszült hangulatban zajlott, az első félidőben a játékvezető 27 szabálytalanságot fújt le (12-t a hazaiaknál, 17-et a vendégeknél), de csak két sárga lapot osztott ki, egyet ide, egyet oda. A Galatasaray 59 százalékban birtokolta a labdát, az első húsz percben pedig 68 százalékban, ám a játékosai csak egyszer célozták meg a kaput, míg a hazaiak négyszer, de gól egyik kísérletből sem lett. Fordulás után is a vendégek irányították a játékot, és az 54. percben az egyiptomi Mostafa Mohamed Abdallah révén meg is szerezték a vezetést. A Fener a térfele közepén eladta a labdát, a vendégek megindultak, és sajnos a 16-osa előtt Szalai Attila (41-es mezben) is határozatlan volt, könnyedén átjátszották. Azért ezt a gólt ne írjuk csak az ő számlájára, az egyiptomi csatár utána Serdar Azizt még jobban becsapta.

A Fenerbahcébe a 63. percben beállt Özil, de ő sem tudott segíteni. A 75. percben ugyan Ozan betalált, és rövid ideig 1-1 volt az állás, de ezt a gólt a videóbíró jelzésére a játékvezető les miatt visszavonta. A Galatasaray 1-0-ra győzött, és jobb gólkülönbségével letaszította a Fenert a tabella tetejéről.

A rangadót eldöntő gól után valahol a kupac alján pedig ott a nap hőse, Mostafa Mohamed Abdallah.

Forrás: Twitter/Galatasaray Spor Kulübü

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.