Zidane: Összességében elégedettek lehetünk – na, de mivel?

Összességében elégedettek lehetünk – így értékelte Zinedine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője a Chelsea elleni hazai 1-1-es döntetlent a Bajnokok Ligájában. Vajon Zizou képtelen véget vetni az álmodozásnak, s csak azt nézi, hogy negyedszer is a döntőbe vezeti a madridiakat? Nem, szokás szerint reálisan nyilatkozott. A sorozat rekordere valóban elégedett lehet – hogy megúszta 1-1-es döntetlennel, mert az első mérkőzésen egyértelműen a Chelsea játszott jobban.

Magyar Nemzet
2021. 04. 28. 7:11
ZIDANE, Zinedine
Ami az elázást illeti, Zinédine Zidane nem csupán összességében lett csurom vizes... Fotó: Kiko Huesca Forrás: MTI/EPA/EFE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Életben vagyunk, és azzal a céllal készülünk a visszavágóra, hogy nyerünk – tette hozzá mondandójához Zidane az 1-1-re végződött mérkőzés után, s így már mindjárt érthetőbb, miért elégedettek a madridiak.

Igen, a Real örülhet annak, hogy életben maradt, ahogy azt a vezető spanyol sportnapilap is hirdeti címlapján: „Benzema életben tartotta a Madridot.”

Nehéz megmondani, hogy miért volt jobb a Chelsea. Talán, mert a Madrid ilyen szintű ellenféllel szemben már nem tudta pótolni a rengeteg sérültet (Lucas Vázquez, Ferland Mendy, Sergio Ramos és Federico Valverde), vagy nem jött be a Zidane által választott taktika, a háromvédős felállás, netán egyszerűen csak jobb a Chelsea – és nem ezen meccs alapján, hanem úgy általában?

– Tudtuk, hogy a Chelsea nagyon jól támad le már az ellenfél térfelén, kevés gólt kap, kemény kihívás. Nem véletlenül szerepel az elődöntőben – tette hozzá Zidane.

– Kicsit csalódottak voltunk a szünetben – Thomas Tuchelnek, a Chelsea német mesterének ez volt a legárulkodóbb megjegyzése a találkozó után. Bizony, az első játékrészben, amikor még mindkét csapat bátran focizott, a Chelsea a Madrid fölé kerekedett. A többi már a papírforma Tuchel nyilatkozatában: – Rendkívül jól kezdtük a mérkőzést, agresszíven, magas színvonalon játszottunk. Sok helyzetünk volt, és sokszor csak egy-egy pontos passz hiányzott. Sajnos egy pontrúgás után egyenlítettek, de ezen kívül nem hagytunk nekik esélyt a gólszerzésre. Megérdemeltük volna, hogy vezessünk az első félidő után. Fontos volt, hogy megőrizzük a nyugalmunkat és ne veszítsük el az önbizalmunkat. A második félidőben a sebesség, az iram csökkent, úgy tűnt, mintha egy kicsit el is fáradtunk volna. El kell fogadnunk a döntetlent, megpróbáljuk megnyerni a visszavágót.

Jobb barátok ellen játszani

A mérkőzése érdekessége, hogy végre a Bajnokok Ligájában is játszott – méghozzá éppen a korábbi csapata ellen.

– Mindig jó barátok ellen játszani. Van néhány barátom az ellenfélnél, de most a Real Madrid játékosa vagyok, ezzel a csapattal akarok nyerni. Nem számít, hogy éppen a Chelsea vagy egy másik csapat ellen. De mindig jó látni néhány ismerős arcot – mondta a baráti légkörről a belga klasszis az UEFA kamára előtt. A meccsről és saját formájáról a következőket mondta: – Jobban és rosszabbul is alakulhatott volna, de ott van még a visszavágó, amire úgy utazunk el, hogy megpróbáljuk megnyerni. Fizikailag jobban érzem magam, örülök, hogy újra játszhattam. Az előző találkozón 15 percet játszottam, most valamivel többet. Lépésről lépésre kell haladnom, nem szabad semmit sem elkapkodni.

Megzavarta a madridiakat a letámadás

Raphaël Varane: Két különböző félidőt láthattunk. Jól kezdtek, letámadtak minket, de Karim góljával visszajöttünk a meccsbe, a második félidő pedig már sokkal jobb volt. A letámadásuk megzavart minket, ebből tanulnunk kell a visszavágóra. Az ilyen párharcokban az olyan játékosok jelenthetik a különbséget, mint Benzema. Tisztában vagyunk a képességeivel.

Marcelo: Az első 45 percben nem működött, amit elterveztünk. Aztán nagyobb iramra kapcsoltunk, jobban játszottunk. A továbbjutás a visszavágón dől el

Bajnokok Ligája, elődöntő, első mérkőzések:

Real Madrid–Chelsea 1-1

A Paris Saint-Germain–Manchester City találkozót ma 21.00-tól játsszák.

Real Madrid–Chelsea 1-1 (1-1)

Real Madrid: Courtois – Éder Militao, Varane, Nacho – Carvajal (Odriozola, 77.), Modric, Kroos, Marcelo (Asensio, 77.) – (E. Hazard, 66.), Benzema (Rodrygo, 90+2.). Vezetőedző: Zinédine Zidane

Chelsea: É. Mendy – A. Christensen, Rüdiger – Azpilicueta (R. James, 66.), Jorginho, Kanté, Chilwell – Mount, Pulisic (Zijes, 66.) – Werner (Havertz, 66.). Menedzser: Thomas Tuchel

Gólszerző: Benzema (29.), ill. Pulisic (14.)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.