A Ferencvárosnak két jó perc kellett a ZTE legyőzéséhez

Lassan, talán fáradtan futballozott a Ferencváros a labdarúgó NB I 14. fordulójában, így a Zalaegerszeg sokáig egyenrangú félnek bizonyult a Groupama Arénában. A második félidő derekán azonban a Fradi két perc alatt eldöntötte a három pont sorsát, és 2-0-ra megnyerte a mérkőzést.

Magyar Nemzet
2020. 12. 12. 18:49
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A ZTE különleges mezben lépett pályára az Üllői úton, a klub és játékosai tiszteletüket akarták kifejezni a koronavírus-járvány ellen vívott harcban résztvevők iránt. A labdarúgók által viselt mez az összecsapás után megvásárolható lesz a ZTE-shopban és a ZTE Megastore-ban. Az értékesítésből befolyó összeget a klub a Zala Megyei Szent Rafael Kórháznak ajánlja fel.

– Jól tudjuk, hogy ellenfelünk milyen játékerőt képvisel – nyilatkozta Boér Gábor vezetőedző a Zalaegerszeg honlapjának. – Tiszteljük is az eredményeit, de sportemberek vagyunk, és nyerni szeretnénk. Igyekszünk kompenzálni a különbségeket, és meglátjuk, hogy ez mire lesz elegendő. Nem is egy mérkőzésben gondolkodunk, ugyanis tíz nap leforgása alatt négy találkozót kell lejátszanunk. Fontos, hogy jól állítsuk össze a stratégiánkat, és olyan döntéseket hozzunk, amelyek segítenek abban, hogy mindegyik összecsapáson a lehető legjobb állapotban legyen a csapat. Elengedhetetlen, hogy ezt a két hetet eredményesen teljesítsük, és jó érzésekkel, nyugodtan készülhessünk a tavaszra. Biztos vagyok benne, mindenkinek pluszmotivációt jelent, hogy a Bajnokok Ligájában szereplő bajnok ellen, szép stadionban játszhat. Azt várom a labdarúgóktól, hogy a Fradi ellen is legyen önbizalmuk.

 

Somalia (zöldben) nemigen tudta átjátszani a zalaegerszegi védőket
Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós

 

A fiatal edzőnek nem kellett csalódnia: a játékosai roppant bátran, a megilletődöttség legkisebb jele nélkül léptek pályára. Bár az első ziccer a Ferencváros előtt adódott, a 15. percben Isael négy méterről Demjén kapus kezébe fejelte a labdát, a Fradi egyáltalán nem futballozott a tőle várt nagy fölénnyel. Váltakozó volt a játék, úgy látszott, mintha két egyforma csapat gyűrné egymást zömmel a két tizenhatos között. A címvédő lassan játszott, így a vendégeknek mindig maradt idejük reagálni minden támadási kísérletre, ugyanakkor a Zalaegerszeg sem szögezte a kapuja elé a vendéglátóját.

A szünet után sem változott a helyzet, bár a Fradi szemlátomást próbált kicsit növelni a sebességen. Isael közelről Demjénbe lőtte a labdát, mindig akadt egy-egy közbenyúló láb, amely a labda útjába tudott lépni. Boér Gábor úgy érezte, hogy akár a döntetlennél is többre lehet esélye a csapatának, ezért behozta Könyves Norbertet, hátha a válogatott csatár beváltja a hozzá fűzött reményt, ugyanakkor a ZTE a mérkőzésnek ebben a szakaszában még a hazai térfélre is csak másodpercekre jutott át. Szergej Rebrov is a támadójátékkal volt elégedetlen, ő két csatárt, Zubkovot és Baturinát cserélte be. A 67. percben Baturina meghálálta a bizalmat, ám közeli lövését Demjén védte. A szögletet Mak végezte el, és Laidouni közelről a hálóba lőtt – 1-0. Sőt, két perccel később jött a második hazai gól: Baturina Zubkov passzából lőtt okosan 12 méterről a kapu jobb oldalába, azaz a két cserecsatár hozta össze ezt a gólt – 2-0.

 

Ezzel lényegében két perc alatt eldőlt a mérkőzés, a ZTE már képtelen volt újítani, ez a két jó perc elég volt a Ferencvárosnak a győzelemhez.

NB I, 14. forduló

Péntek

Újpest–Puskás Akadémia 1-2 (0-0), Szusza Ferenc Stadion, jv.: Zierkelbach. Gólszerző: Onovo (75.), illetve Mance (56.), Plsek (71.)

Szombat

Kisvárda–Bp. Honvéd 0-0, Kisvárda, jv.: Solymosi.

Ferencváros–Zalaegerszeg 2-0 (0-0), Groupama Aréna, jv.: Káprály. Gólszerző: Laidouni (67.), Baturina (69.)

Mol Fehérvár–Budafok 19.30 (M4 Sport)

Vasárnap

Mezőkövesd–Paks 14.30 (M4 Sport+)

MTK–Diósgyőr 17.00 (M4 Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.