Pisont István, a régi új seprű egy ponttal tért vissza

Edzőt váltott a Bp. Honvéd, a klub menesztette Bódog Tamást, majd kinevezte a helyére Pisont Istvánt, aki a nyáron állt fel a csapat kispadjáról. A régi és egyben új seprű, ha úgy vesszük, jól sepert, a kispestiek nem kaptak ki, 0-0-t játszottak Kisvárdán, amivel egyet előre lépve elmozdultak az utolsó helyről.

Magyar Nemzet
2020. 12. 12. 16:34
null
Pisont István visszatért arra a kispadra, amelyről a nyáron állt fel Fotó: Illyés Tibor Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az új seprű egyben régi seprű, hiszen Pisont István a tavasszal már irányította a Bp. Honvédot, mi több, a csapat az ő vezetésével nyerte meg a Magyar Kupát májusban. A klub akkor úgy döntött, nem marad a posztján, inkább szerződtették Bódog Tamást, akitől viszont egy hete elköszöntek a csapat gyenge szereplése miatt. Tény: az utolsó helyet nemigen lehet megmagyarázni…

 

Pisont István visszatért arra a kispadra, amelyről a nyáron állt fel
Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

A választás ismét Pisont Istvánra esett, aki tehát egyszerre új és régi seprű a kispesti együttes kispadján. A Kisvárda elleni újbóli debütálását kisebb pengeváltás előzte meg, ugyanis a klub honlapján Urbányi István sportigazgató nem túl hízelgően értékelte Bódog Tamás munkáját, viszonzásul a menesztett szakember a Nemzeti Sportnak adott interjújában leszedte a keresztvizet Urbányi Istvánról – folytatás nincs, a klub ugyanis azt közölte a sportnapilappal, hogy lezártnak tekint minden Bódog Tamással kapcsolatos ügyet.

 

 

 

– Nem szerencsés helyzet a mostani, de nagyon nagy megtiszteltetés, hiszen a Honvédról beszélünk. Azon leszek, hogy a legjobban felkészítsük a játékosokat – mondta a Honvéd honlapjának Pisont István. – A legfontosabb, hogy szinte mindenki rendelkezésre áll, arra kell fókuszálni, amire képesek a játékosok, ami eredményt hozhat. Racionális játékra lesz szükség, azt várom, hogy higgadtak, fegyelmezettek, tudatosak legyünk. Nagyon jó teljesítményt nyújtott eddig a Kisvárda, jól szerepelnek, tiszteljük az eddigi eredményeiket, ami mögött sok munka áll, hiszen az előző szezonban csak az utolsó pillanatban maradtak bent, továbbléptek és nagy erő van a csapatukban. Hazai környezetben szerintem kezdeményezően lépnek majd pályára, taktikailag is érdekes meccsre van kilátás, de hiszem, hogy jól fel tudunk készülni, és eredményesek leszünk szombaton.

A Kisvárda továbbra is a koronavírus-megbetegedésekkel, illetve a fertőzés utóhatásaival küzd.

– A bezártságban az volt a legrosszabb, hogy megszűnt a napi rutinom, különösen az edzések hiányoztak, mert az ellenfélből otthon is tudtam készülni, így nem távolodtam el teljesen a szakmától – mondta csapata pénteki edzése előtt immár Supka Attila, a Kisvárda vezetőedzője. – A stábtagokkal és Révész Attila sportigazgatóval folyamatosan tartottam a kapcsolatot, de azért jólesett már testközelből találkozni a játékosokkal.

 

A kispesti Naser Aliji (balra) és a kisvárdai Bohdan Melnik harcol a labdáért
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

 

Bár a Kisvárda kezdett jobban, Pisont István jól sejtette, hogy a hazai együttes azonnal támadni akart, ám az első igazán nagy helyzet a vendégek előtt adódott: a 22. percben Eppel a kimozduló kapus mellett a bal alsó sarok mellé helyezett. A házigazda több távoli lövéssel volt veszélyes, ám ezek, ha kevéssel is, de elkerülték a kaput. A szünet után még aktívabbá vált a házigazda, akadtak is lehetőségei a gólszerzésre, ám Tujvel magabiztosan védte a Honvéd kapuját, máskor pedig a kisvárdai támadók hibáztak jó helyzetekben. A második félidőben a vendéglátók nagy fölényben futballoztak, a kispestiek jobbára csak védekeztek, igaz, ezt eredményesen tették, és így gól nem esett, elvittek haza egy pontot. Ezzel egyet előre lépve elmozdultak az utolsó helyről. A Kisvárda pedig sorrendben harmadszor játszott gól nélküli döntetlent a bajnokságban.

 

NB I, 14. forduló

Péntek

Újpest–Puskás Akadémia 1-2 (0-0), Szusza Ferenc Stadion, jv.: Zierkelbach. Gólszerző: Onovo (75.), illetve Mance (56.), Plsek (71.)

Szombat

Kisvárda–Bp. Honvéd 0-0, Kisvárda, jv.: Solymosi.

Ferencváros–Zalaegerszeg 17.00 (tv.: M4 Sport)

Mol Fehérvár–Budafok 19.30 (M4 Sport)

Vasárnap

Mezőkövesd–Paks 14.30 (M4 Sport+)

MTK–Diósgyőr 17.00 (M4 Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.