Liam Neeson továbbra is Észak-Amerika csúcsán csücsül

Ismét Liam Neeson Becsületes tolvaj című akciófilmje érdekelte a legtöbb nézőt Észak-Amerikában a hétvégén. A második hete játszott produkció az elmúlt három napban újabb 2,4 millió dollárral (739 millió forinttal) növelte bevételét a mozikban.

Forrás: MTI2020. 10. 26. 11:30
Neeson, Liam;
Hamburg, 2018. február 22. Liam Neeson ír színész érkezik az Aranykamera díjak 53. átadási ünnepségére Hamburgban 2018. február 22-én. (MTI/EPA/Focke Strangman) Fotó: FOCKE STRANGMANN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Variety.com cikke szerint Liam Neeson filmjét az előző hétnél több, már 2502 vetítőben játszották, mivel a New York-i kormányzó, Andrew Cuomo engedélyezte, hogy az állam egyes mozijai péntektől korlátozott kapacitással ismét kinyithassanak a metropoliszon kívül.

A Becsületes tolvaj produkciós cége, az Open Road elégedetten nyilatkozott a film bevételéről, mint közleményükben fogalmaztak, bíztak benne, hogy egy akciófilm Neesonnal becsalogatja a közönséget a mozikba, és az eredmény ezt igazolta is, hiszen két egymást követő hétvégén lett listavezető a produkció.

A hollywoodi lap megjegyezte, hogy a film az elmúlt két hónap egyik legalacsonyabb mozis bevételével tudott a lista élén maradni. Ugyanakkor Paul Dergarabedian boxoffice-elemzőt is idézték, aki hangsúlyozta, hogy a számok mégis arról tanúskodnak, hogy a nézőknek fontos a mozis élmény.

New York város, Los Angeles és San Francisco mozijai továbbra is zárva vannak. Az Amerika-szerte már ismét kinyitott mozik pedig csökkentett befogadóképességgel, távolságtartási szabályokkal működnek.

Fotó: MTI/EPA/Focke Strangman

A Becsületes tolvaj és Liam Neeson mögött a második helyen a Nagypapa hadművelet szerepel 1,9 millió dolláros (585 millió forintos) hétvégi jegyeladással. A Robert De Niróval forgatott vígjáték a bemutatása óta eltelt 17 nap alatt 9,7 millió dollárt (3 milliárd forintot) keresett.

A Disney The Empty Man című horrorja 1,3 millió dolláros (400 millió forintos) jegyeladással debütált, és ennyit hozott a hétvégén Christopher Nolan Tenet című filmje is, amit nyolcadik hete játszanak Amerikában. A Tenetre eddig világszerte mintegy 340 millió dollárért (105 milliárd forintért) váltottak jegyet a mozikban.

A múlt héten a pandémia miatt újabb három hollywoodi produkció bemutatását halasztották el: a Legally Blonde 3., a Kampókéz és a Szellemirtók: Az örökség is később kerül majd a mozikba. Az idei mozis naptárban csak néhány bemutató maradt még, köztük a Wonder Woman 1984, amit december 25-től akarnak forgalmazni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.