Dúsgazdag sztárok, akik egykor gyerekszínészként kezdték

Így vagy úgy, de a legismertebb mai sztárok között is találunk olyanokat, akik gyerekként kezdték a pályafutásukat, és azóta elképesztő vagyonra tettek szert -írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 01. 13. 18:34
BALE, Christian
Berlin, 2019. február 11. Christian Bale amerikai színész a Vice címû versenyfilm vetítésének alkalmából tartott sajtóértekezleten, a 69. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon 2019. február 11-én. MTI/EPA/Felipe Trueba Fotó: Felipe Trueba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akik gyerekként kerültek be a szórakoztatóiparba, azok közül sokan hamar el is kallódtak, mások pedig csak évek kemény munkájával találtak újra önmagukra – miközben akadtak persze olyan sztárok is, akik kezdettől fogva a helyén tudták kezelni a népszerűséget, a könnyen jött gázsijukat sem tapsolták el pillanatok alatt.

Drew Barrymore

Nettó vagyon: 125 millió dollár

Az E. T., a földönkívüli-vel sztárrá vált kislány története hamar rosszul végződhetett volna, Barrymore ugyanis mindent kipróbált, amihez hollywoodi gyerekként hozzájutott: alkoholt először kilencévesen ivott Rob Lowe huszadik születésnapi partiján, majd tízévesen a marihuánára, két évvel később pedig a kokainra is rákapott, már kiskamaszként az elvonóra került. Ma józan családanya, aki eddig összesen 75 filmben és sorozatban szerepelt, jelenleg saját talkshow-t is vezet.

Drew Barrymore
Fotó: Flickr

Christian Bale

Nettó vagyon: 120 millió dollár

Az egyik legelkötelezettebb színész a sztárok között, aki elképesztő átalakulásokra képes egy-egy szerep kedvéért – nem csoda, hogy a The Fighter – A harcos-ért Oscart is kapott, majd további háromszor jelölték még a díjra. Művészfilmekben és kasszasikerekben egyaránt megállja a helyét, a Sötét lovag-ban Batmant is eljátszotta. Igazán ismertté az Amerikai pszichó-val vált annak idején, Steven Spielberg azonban már tizenkét évesen bedobta a mélyvízbe, amikor neki adta A Nap birodalma főszerepét.

Christian Bale
Fotó: MTI/EPA/Felipe Trueba

Jodie Foster

Nettó vagyon: 100 millió dollár

A vádlottak-ban és A bárányok hallgatnak-ban nyújtott alakításáért is megkapta az Oscar-díjat, de már jóval korábban jelölték a legendás Taxisofőr-ért – amelynek bemutatásakor még csak tizenhárom éves volt. Már hatévesen szerepelt egyébként a tévében, manapság azonban szívesen dolgozik a kamera másik oldalán is: első játékfilmes rendezése, a Más, mint a többiek után újabban a Black Mirror-ba, a House of Cards-ba, a Narancs az új feketé-be készített epizódokat.

Jodie Foster
Fotó: MTI/EPA/Nina Prommer

Neil Patrick Harris

Nettó vagyon: 50 millió dollár

Bizony, az Így jártam anyátokkal Barney-ja is gyereksztárként kezdte, bár akkori sorozata itthon kevésbé volt ismert. A Doogie Howser, M. D. közel száz epizódot ért meg 1989 és 1993 között, egyébként egy csodagyerekről szólt, aki tizennégy évesen már orvosként dolgozott – vagyis sört még nem tudott venni magának, de recepteket már felírhatott. Harrist a szerepért Golden Globe-díjra is jelölték, az Így jártam anyátokkal 2005-ös indulásáig is kapott kisebb-nagyobb munkákat.

Neil Patrick Harris
Fotó: MTI/EPA/Nina Prommer

A teljes cikket ITT érheti el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.