Mérföldkő a gyulai zenész-énekes pályafutásában

Több fontos mérföldkőhöz érkezett a közelmúltban a gyulai kötődésű Tóth Ádám zenei pályafutása. A Megasztár 5. évadában megismert tehetséges zenész-énekes nemrég jelentkezett az első olyan saját dalával, a „Rab vagyok”-kal, amelynek mind a zenéjét, mind a szövegét ő szerezte. A slágerben mellette olyan előadók szerepelnek, mint AmaGali és Young G, azaz VV Béci – írja a Békés megyei hírportál, a beol.hu.

Forrás: beol.hu - Mediaworks2021. 01. 20. 13:59
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tóth Ádám, Edem, zenész-énekes elárulta a hírportálnak:

– Sokaknak írok dalokat, zenéket és szövegeket egyaránt, de az utóbbi években nem igazán énekeltem. Időnként vokáloztam a háttérben, illetve Cserpes Laurával énekeltem duettet, valamint Fazekas Eszter egyik dalában is közreműködtem, de azért ez más.

– Miután többen ösztönöztek, hogy vágjak bele, úgy döntöttem, hogy miért ne. AmaGalival már régen együtt dolgozom, ahogy a Való Világból megismert Bécivel is, aki Young G néven futott be a zenei életben – részletezte.

A kép illusztráció. Fotó: Pexels

Béci egyébként több komoly zenei elismerést is kiérdemelt, 2012-ben megnyerte a VIVA Comet Magyarország legjobb új előadójának járó díját, 2013-ban pedig Magyarország legjobb férfi előadója lett. Ádám egyébiránt Young G-vel annyira összebarátkozott, hogy még egy stúdiót is kibéreltek együtt, ahol nem egyszer közösen végzik a munkákat. Az egyik ilyen alkalommal, amikor bemutatták egymásnak a dalaikat, jött az ötlet, hogy hármasban dolgozzák fel a gyulai kötődésű zenész Rab vagyok című szerzeményét.

– Magam is meglepődve tapasztaltam, hogy a „Rab vagyok” milyen népszerűvé kezd válni. Mind a Sláger Tv, mind aDikh Tv elkezdte játszani. Sőt, utóbbi top 20-as slágerlistáját még vezette is egy ideig – ecsetelte Ádám. – Ez utóbbiról egyébként úgy szóltak, mert már évek óta nem nézek tévét, így fogalmam sem volt, hogy milyen előkelő helyen állunk. A slágerhez született videóklipet a YouTube-on is viszonylag sokan­ megnézték, és a visszajelzések ugyancsak kifejezetten kedvezőek.

A hotel tűzjelzője kiakadt, amikor a dalhoz forgatták a videóklipet

A forgatás nem volt eseménytelen. A felvételeket a budapesti Szabadság-hídon, illetve egy hotelben is rögzítették. Az operatőri feladatokat Tungi, a zeneszerző kollégája vállalta magára. Ádám civilben egy magazin művészeti vezetője, a vietnámi fiatalember pedig videós a lapcsoportnál. Visszatérve a forgatásra, a srácok egy füstgépet is magukkal vittek a szállodába, ami akkor még nyitva tarthatott. Amikor bekapcsolták az eszközt, akkor a hotel éttermében is megszólalt a tűzjelző. A szálláshely munkatársai indultak is azonnal megtudakolni, hogy mi történt.

AmaGalival azóta már egy újabb dalt, az „Elfújta a szél”-t is rögzítették, amihez szintén készül klip is. Ezt éppen ezen a hétvégén forgatták, és hamarosan látható lesz. Béci ebben a munkában nem tudott most részt venni, mert a felesége várandós, de a szakmai kapcsolat él, és várhatóan ­hamarosan akadnak majd olyan lehetőségek, amelyekben együtt fognak dolgozni a közeljövőben.

Ádámot nagyon sok előadó keresi

A közelmúltban Zámbó Krisztián és Norbee feldolgozta Zámbó Jimmy Ugye nem bántad meg című slágerét. Ebben a gyulai zenész producerként közreműködött, valamint gitározott és a billentyűs részeket is feljátszotta – írja az oldal.

– Az elmúlt években megtapasztaltam, hogy Jimmy dalaihoz csak a lehető legnagyobb felelősséggel szabad hozzányúlni. A ma is óriási rajongótábora kifejezetten szigorú – húzta alá.

Bíznak a koncertek elindulásában

Ádám elmondta, nagyon bízik benne, hogy hamarosan ismételten elindulhat a zenei élet, újra lehet koncertezni. A zenész állandó tagja Pápai Joci csapatának, és éppen a héten adtak – az előírásoknak megfelelően, helyszíni közönség nélkül – az A38-as hajón koncertet. Hozzátette, bíznak abban, hogy a Budapest Parkban már felléphetnek késő tavasszal. Ádám Joci mellett olyan nevekkel dolgozik együtt, mint a békési kötődésű Herceg, Cserpes Laura vagy Oláh Gergő, aki az X-faktort is megnyerte.

A zenész-énekes munkájáról szóló eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy bár zenekara nagyon népszerű, a zenész-énekes már régóta szeretett volna egy jól fizető, civil szakmát, amit most meg is szerzett. Ez nem semmi: villanyszerelő lett Horváth Boldi!

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.