„Sosem hagyom egyedül” – Jean Todt meghatóan beszélt Schumacherről

A Ferrarival elért közös sikerek életre szóló köteléket teremtettek Michael Schumacher és Jean Todt között.

Forrás: borsonline.hu2021. 06. 01. 19:54
Todt, Jean
Jean Todt, a Nemzetközi Automobil Szövetség, a FIA elnöke sajtótájékoztatón beszél a ZalaZone járműipari tesztpálya fogadóépületében 2019. május 30-án Fotó: Varga György Forrás: MTI/Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferrarival elért közös sikerek életre szóló köteléket hozott és Jean Todt között – írja online felületén a Bors. Az egykori hétszeres világbajnok Formula-1-es pilóta és az olasz istálló korábbi csapatfőnöke nem csak a pályán, hanem azon kívül is. És ezen az sem változtatott, hogy Schumacher 2013 decemberében súlyos síbalesetet szenvedett és azóta vegetatív állapotban van és 24 órás megfigyelésre szorul.

Havonta legalább kétszer meglátogatom Michaelt. Soha nem hagyom magára. Annyi mindent megbeszéltem vele, Corinnával és a családjával. Amit együtt megtapasztaltunk, az mindig a részünk lesz és ez így is marad

– nyilatkozta a Corriere della Serának Todt, aki büszke arra, hogy létrehozta az Agy- és Gerincvelő Kutatóintézetet, amelyhez Michael Schumacher is hozzájárult.

Jean Todt, a Nemzetközi Automobil Szövetség, a FIA elnöke sajtótájékoztatón beszél a ZalaZone járműipari tesztpálya fogadóépületében 2019. május 30-án
Fotó: MTI/Varga György

A pilóta egészségi állapotáról továbbra sem nyilatkozik a család, így csak néhány barát, illetve közeli ismerős által szivárognak ki információmorzsák Schumachert illetően. 2019-ben Corinna Schumacherék azt mondták, hogy a világbajnok a lehető legjobb kezekben van és mindent megtesznek érte, ami emberileg lehetséges.

Tavaly Todt egy francia lapnak azt mondta, hogy Schumacher továbbra is harcol, az állapotáról azonban nem árult el részleteket. Noha ezt most sem tette meg, szavaiból kikövetkeztethető, hogy a meg nem erősített információk igazak, és a hétszeres világbajnok valószínűleg beszédképtelen.

Mindig óvatos vagyok az ilyen kijelentésekkel, de igaz – utalt tavalyi nyilatkozatára. – Michael a legjobb kezekben van és nagyon vigyáznak rá az otthonában. Nem adja fel és továbbra is küzd, akárcsak a családja.

A teljes cikk ITT érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.