Kőszegi Olivér alig ötévesen lett az erős ízek szerelmese, és ez mára élethivatássá nőtte ki magát. A Ripost szüret előtt látogatott el Olivér paprikaültetvényére, ahol alaposan kifaggatta a különleges fűszernövény koronázott királyát.
Csilikirály lett a 21 éves egyetemista
Óriási tévedés azt gondolni, hogy a világ legjobb csiliszószai és csilivel ízesített finomságai valahol a pokoli paprikák hazájában, Indonéziában vagy Dél-Amerikában készülnek. Azok ugyanis egy budafoki családi ház konyhájában születnek, egy 21 éves magyar srác receptjei alapján – olvasható a Ripost cikkében.

Ötévesen már erős paprikát majszolt a kiskertben
A nagymamámmal kezdtem kertészkedni, ő volt az, aki megtanított az alapokra. Eleinte hegyes erős és cseresznyepaprikát ültettünk. Ezeket ötéves koromban már kóstoltam. Eleinte persze csíptek, de megszerettem az ízüket és szép lassan minden nap ettem belőlük. Tulajdonképpen akkor váltam függővé a csípős íztől
– kezdett bele nem mindennapi történetébe Olivér, aki nagybátyjától kapta az első igazán kemény leckét, vagyis az első bivalyerős paprikákat.
A teljes cikket ITT olvashatja tovább.
Borítókép: Ripost
Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!
- Iratkozzon fel hírlevelünkre
- Csatlakozzon hozzánk Facebookon és Twitteren
- Kövesse csatornáinkat Instagrammon, Videán, YouTube-on és RSS-en