időjárás °C Miklós 2021. December 6.
logo

Alec Baldwint és a producereket is beperelték a stábtagok

Forrás: ORIGO.HU
2021.11.18. 14:14
Alec Baldwint és a producereket is beperelték a stábtagok

A színésznek nem is kellett volna használnia a fegyvert, amivel a halálos baleset bekövetkezett – olvasható az Origo cikkében.

Serge Svetnoy, a „Rust” című westernfilm vezető fénytechnikusa és Mamie Mitchell, a film naplóvezetője beperelték Alec Baldwint és a film további producereit a halálos kimenetelű lövöldözés miatt. 

Mitchell közleményében hangsúlyozta, hogy „Baldwin úr nem bújhat el” a felelősség elől a forgatáson történt halálos lövöldözés miatt. A Baldwin által elsütött kellékfegyverben éles lőszer volt, mely megölte a film 42 éves operatőrjét, Halyna Hutchinst, majd a testéből távozó golyó súlyosan megsebesítette a film rendezőjét is. 

A felperesek állítása szerint 

Baldwin és a többi producer gondatlanságot követtek el, mert nem vizsgálták meg megfelelően a forgatáson használt kellékfegyvert. 

A legsúlyosabb vád szerint azonban a film főszereplője és vezető producere annak ellenére húzta fel és sütötte el az éles lőszerrel töltött revolvert, hogy az nem volt szükséges a leforgatandó filmjelenethez.

Alec Baldwin főszereplő és a film vezető producere mellett a bírósági iratokban többek között alperesként megnevezték a film kellékesét, Sarah Zachryt,  Hannah Gutierrez-Reed fegyvermestert és Baldwin rendezőasszisztensét, Dave Hallst is – írja az Origo.

A dokumentumokból kiderül az is, hogy Svetnoy gondatlansággal vádolja az alpereseket, mert állítása szerint nem ellenőrizték megfelelően a Baldwinnak adott éles lőszerrel ellátott revolvert. 

A perben gondatlansággal vádolja Baldwint, mert álláspontja szerint használat előtt ellenőriznie kellett volna, hogy nem tartalmaz-e éles lőszert a fegyver, és tartózkodnia kellett volna attól, hogy bárkire is felelőtlenül célozzon.

Arra a megdöbbentő részletre is fény derült a per irataiból, hogy a jelenetben semmi szükség nem volt arra, hogy Baldwin elsüsse az operatőr  halálát okozó fegyvert.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: 2015. szeptember 21-én az ENSZ New York-i székházában készített kép Alec Baldwin amerikai színészről (Fotó: MTI/AP/Seth Wenig)