Alec Baldwint és a producereket is beperelték a stábtagok

A színésznek nem is kellett volna használnia a fegyvert, amivel a halálos baleset bekövetkezett – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: ORIGO.HU2021. 11. 18. 14:14
BALDWIN, Alec
New York, 2021. oktber 22. 2015. szeptember 21-n az ENSZ New York-i szkhzban ksztett kp Alec Baldwin amerikai sznszrl. Baldwin egy kellkfegyverrel agyonltte a vezetoperatrt, a rendezt pedig megsebestette az j-mexiki Santa Fe kzelben tartott filmforgatson 2021. oktber 21-n. A westernfilmnek a sznsz fszereplje s producere volt. MTI/AP/Seth aWenig Fotó: Seth Wenig
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Serge Svetnoy, a „Rust” című westernfilm vezető fénytechnikusa és Mamie Mitchell, a film naplóvezetője beperelték Alec Baldwint és a film további producereit a halálos kimenetelű lövöldözés miatt. 

Mitchell közleményében hangsúlyozta, hogy „Baldwin úr nem bújhat el” a felelősség elől a forgatáson történt halálos lövöldözés miatt. A Baldwin által elsütött kellékfegyverben éles lőszer volt, mely megölte a film 42 éves operatőrjét, Halyna Hutchinst, majd a testéből távozó golyó súlyosan megsebesítette a film rendezőjét is. 

A felperesek állítása szerint 

Baldwin és a többi producer gondatlanságot követtek el, mert nem vizsgálták meg megfelelően a forgatáson használt kellékfegyvert. 

A legsúlyosabb vád szerint azonban a film főszereplője és vezető producere annak ellenére húzta fel és sütötte el az éles lőszerrel töltött revolvert, hogy az nem volt szükséges a leforgatandó filmjelenethez.

Alec Baldwin főszereplő és a film vezető producere mellett a bírósági iratokban többek között alperesként megnevezték a film kellékesét, Sarah Zachryt,  Hannah Gutierrez-Reed fegyvermestert és Baldwin rendezőasszisztensét, Dave Hallst is – írja az Origo.

A dokumentumokból kiderül az is, hogy Svetnoy gondatlansággal vádolja az alpereseket, mert állítása szerint nem ellenőrizték megfelelően a Baldwinnak adott éles lőszerrel ellátott revolvert. 

A perben gondatlansággal vádolja Baldwint, mert álláspontja szerint használat előtt ellenőriznie kellett volna, hogy nem tartalmaz-e éles lőszert a fegyver, és tartózkodnia kellett volna attól, hogy bárkire is felelőtlenül célozzon.

Arra a megdöbbentő részletre is fény derült a per irataiból, hogy a jelenetben semmi szükség nem volt arra, hogy Baldwin elsüsse az operatőr  halálát okozó fegyvert.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: 2015. szeptember 21-én az ENSZ New York-i székházában készített kép Alec Baldwin amerikai színészről (Fotó: MTI/AP/Seth Wenig)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.