időjárás 3°C Fábián, Sebestyén 2022. January 20.
logo

Bruce Lee családja is reagált Alec Baldwin halálos lövésére

Forrás: Híradó.hu
2021.10.23. 16:24
Bruce Lee családja is reagált Alec Baldwin halálos lövésére

Halálos baleset történt Alec Baldwin amerikai színész westernfilmjének forgatásán. A tájékoztatás szerint a 68 éves színész egy, a forgatáson használt kellékfegyverrel lőtt, és eltalált két embert - olvasható a Híradó.hu oldalán.

A 42 éves Halyna Hutchins operatőr halálos sebet kapott, a 48 éves Joel Souza rendezőt pedig kórházba kellett szállítani.

A hatóságok szerint még zajlik a vizsgálat, a forgatási munkálatokat megszakították. Juan Rios rendőrségi szóvivő szerint egyebek között azt vizsgálják, milyen lőszerrel volt megtöltve a kellékfegyver – derül ki a cikkből.

A színész eddig nem reagált a megkeresésekre.

A baleset csütörtökön történt a Rust című westernfilm forgatásán az új-mexikói Bonanza Creek farmon. Baldwin játssza a főszerepet a filmben, amelynek egyben producere is. A rendezést Joel Souza vállalta.

Az egész stábot lesújtotta a tragédia, őszinte részvétünket szeretnénk kifejezni Halyna családjának és szeretteinek. A stábnak pszichológus segít majd a szörnyű események feldolgozásában. A forgatást meghatározott időre leállítottuk, a helyi rendőrséggel teljes mértékben együttműködünk –  tudatta a Rust című filmet gyártó produkciós cég a Deadline magazinnal.

A Santa Fe település seriffhivatalának közlése szerint Baldwint kihallgatták és elengedték. „Nem történt letartóztatás vagy vádemelés” – mondta a hivatal egyik tisztviselője.

Nem ez az első eset, hogy egy forgatáson használt fegyver halálos sérülést okoz. 1993-ban Bruce Lee fia, a szintén harcművész-filmsztár Brandon Lee forgatáson lelte halálát egy baleset miatt: vaktöltény helyett éles lövedékkel lőttek rá. A történtek a mai napig nem tisztázódtak. Bruce Lee lánya, Shannon Lee azóta Twitter-fiókot vezet testvére, Brandon nevében, melyen most a család reagált a legújabb tragédiára:

Együttérzünk Halyna Hutchins családjával, Joel Souzával és mindazokkal, akik érintettek a szomorú balesetben. Soha senkinek nem szabadna kellékfegyver által meghalnia egy forgatáson. Pont.

Dwayne Johnson színész nem sokkal a hír megjelenése után így kommentált:

Nagyon sajnálom. Pihenj békében. A családnak sok erőt kívánok.

Piers Morgan újságíró, televíziós műsorvezető:

Hogyan történhetett ez meg?

A hírességek további megnyilvánulásaiért olvassa el a teljes cikket a Híradó.hu oldalán.

(Borítókép: 2021. szeptember 12-én készített kép Alec Baldwin amerikai színészről, amint az amerikai nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének döntőjét nézi New Yorkban. Baldwin egy kellékfegyverrel agyonlőtte a vezetőoperatőrt, a rendezőt pedig megsebesítette az új-mexikói Santa Fében tartott filmforgatáson 2021. október 21-én. A westernfilmnek a színész főszereplője és producere volt. Fotó: MTI/AP/John Minchillo)