Hiába lázad Hamilton, továbbra sem kegyelmeznek neki

A május 8-i Miami Nagydíj hétvégéjén jelentette be a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA), hogy büntetni fogja azokat a Forma–1-es versenyzőket, akik ékszereket hordanak az autóban. Az új szabály vegyes fogadtatást kapott, Lewis Hamilton egyszemélyes háborút folytat a szabály ellen – olvasható a Ripost.hu cikkében.

Forrás: Ripost.hu2022. 05. 22. 14:57
HAMILTON, Lewis
Miami Gardens, 2022. május 6. Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzõje a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság elsõ Miami Nagydíjának otthont adó versenypályán tartott sajtótájékoztatón a floridai Miami Gardensben 2022. május 6-án. A futamot május 8-án rendezik. MTI/EPA/Greg Nash Fotó: Greg Nash
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Niels Wittich, az FIA versenyigazgatója május 6-án jelentette be, hogy Miamitól kezdve szigorúan figyelnek arra, hogy a pilóták ne hordjanak ékszereket az autóban, illetve megfelelő alsónadrágot viseljenek. Az indoklás szerint ennek elsősorban biztonsági okai vannak, a mentést és az ellátást is gátolhatja az ékszer. A mezőny tagjai nem örültek a bejelentésnek, Sebastian Vettel overáljára húzott alsónadrággal, pedig három órával és egy rakat ékszerrel tüntetett az aznapi sajtótájékoztatón. 

Bár a versenyzők elfogadták az új módosítást, a brit pilóta tovább lázad. 

A fülbevalóit végül kivette a futamon, az orrpiercingjétől nem volt hajlandó megválni, állítása szerint nem is tud, ahhoz kisebb műtétre lenne szüksége. Ezen a hétvégén még Barcelonában büntetlenül körözhet, utána azonban pénzbüntetéssel sújtják, sőt a futamokról is eltilthatják – írja a Ripost.hu.

Ted Kravitz, a Sky szakértője szerint Hamiltont nem érdeklik a büntetések:

Úgy tűnik, a háború folytatódni fog közte és az FIA között – mondta Kravitz. Lewis világosan megmondta, annyira büntetik, amennyire csak akarják. De ez nem ilyen egyszerű.

A nehézség oka, hogy az FIA új elnöke, Mohammed bin Szulajment egyáltalán nem hatja meg sem a múlt (a szabály 15 éve érvényben van, de senki sem figyelt rá korábban), sem a hétszeres világbajnok imázsa.

Az ember nem kegyelmezhet meg valakinek, mert a barátja. Mindenkire ugyanannak a szabálynak kell vonatkoznia, és kész– közölte bin Szulajmen.

Hamilton egyelőre gyenge szezont fut, és úgy tűnik, esélytelen az idei világbajnoki címre, ennek is köszönhetően az eltiltás sem rémíti meg. 

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője a Forma–1-es autós gyorsasági világbajnokság első Miami Nagydíjának otthont adó versenypályán tartott sajtótájékoztatón a floridai Miami Gardensben 2022. május 6-án (Fotó: MTI/EPA/Greg Nash)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.