A Top Gun: Maverick eddig az év legnagyobb bevételt hozó filmje

A Top Gun: Maverick című, Tom Cruise főszereplésével forgatott kasszasiker a világ idei legnagyobb bevételt hozó filmje.

Forrás: MTI2022. 06. 28. 12:05
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A produkció globális jegybevétele a hétvégén lépte át az egymilliárd dolláros (381 milliárd forintos) határt, megelőzve a Doktor Strange az őrület multiverzumában című képregényfilmet, amely eddig 943 millió dollárt (359 milliárd forintot) hozott világszerte.

Az 1986-os Top Gun folytatása az egyetlen film ebben az évben, és a második a pandémia kitörése óta, amely több mint egymilliárd dolláros bevételt ért el

– közölte a Variety című szaklap. A másik film a tavaly a mozikba került Pókember: Nincs hazaút volt, amelyre 1,9 milliárd dollárért (724 milliárd forintért) váltottak jegyet a nézők.

A Top Gun: Maverick is kényelmesen megelőzte Cruise korábban legnagyobb bevételt hozó filmjét a globális jegypénztáraknál: a 2018-ban bemutatott Mission: Impossible – Utóhatás 792 millió dollárt (302 milliárd forintot) ért el.

A májusi Cannes-i filmfesztiválon debütált Top Gun: Maverick rendezője Joseph Kosinski, aki a feledés című 2013-as sci-fit forgatta Cruise-zal.

Borítókép: Jelenet a filmből (Fotó: YouTube)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.