időjárás 4°C Vilma 2022. december 5.
logo

Majdnem belerokkant új filmjébe az Oscar-jelölt színésznő

Forrás: Híradó.hu
2022.11.06. 15:57 2022.11.06. 16:05
Majdnem belerokkant új filmjébe az Oscar-jelölt színésznő

„Mazochista vagyok, mindig megtalálom az ötödik sebességet” – jellemzi magát Margot Robbie az Én, Tonya, Suicide Squad – Öngyilkos osztag sztárja, hozzátéve, hogy új filmje, a Babylon még rajta is majdnem kifogott – olvasható az Híradó.hu cikkében.

Életében nem vett részt ilyen gyötrelmes forgatáson, árulta el a The Wall Street Journal magazinnak adott interjúban, a végére teljesen kikészült. 

A húszas évek Hollywoodjában játszódó filmben Robbie egy feltörekvő színésznőt alakít, akiben elmondása szerint két állat szelleme lakozik: a polipé, mert sikamlós és könnyen alkalmazkodik, valamint a méhészborzé, amely menyétféle, mindig készen áll a harcra és vastag a bőre.

Az Oscar-díjas Damien Chazelle rendező (Kaliforniai álom) el volt ragadtatva az ausztrál színésznőtől először mint személyiségtől, másodszor pedig a kamera előtt nyújtott teljesítményétől: „Teljesen állatias teremtmény, ragadozó virtus lakozik benne. Egyébként meg olyan tehetséges és felkészült színész, amilyenről csak álmodhat egy rendező.”

A 37 éves Chazelle már most mintha az életműve megkoronázására készülne, mivel hihetetlen sztárparádét vonultat fel – Brad Pitt-tel az élen – 189 perces filmjében, széles társadalmi körképet nyújtva.

„Olyan panorámafilmet akartam készíteni, mint Fellini bizonyos alkotásai, például Az édes élet, a szemem előtt lebegtek még a Keresztapa-filmek vagy Robert Altman Nashville-je. Ezek olyan old school eposzok, amelyek nagy társadalmi változásokat mutatnak be, úgyhogy a történet végére már egy másik világba érkezünk.”

Korábban élénk érdeklődés övezte, hogy a stúdiócenzúra mennyire szól bele a film végső vágásába, mert a Babylon nagyon hosszú, és az első fél órában olyan eszement orgiát mutat be, amilyet régen látott fősodorbeli gyöngyvászon. Végül a rendező akarata győzött, minden úgy kerül a közönség elé, ahogyan eredetileg elképzelte.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.
Borítókép: Margot Robbie ausztrál színésznő a WSJ. Magazine amerikai életmódhavilap díjátadó ünnepségén a New York-i Modern Művészeti Múzeumban 2022. november 2-án (Fotó: MTI/EPA/Sarah Yenesel)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.