Majdnem belerokkant új filmjébe az Oscar-jelölt színésznő

Margot Robbie-nak egy feltörekvő színésznőt kellett alakítania, de a forgatás végére majdnem kikészült.

Forrás: Híradó.hu2022. 11. 06. 15:57
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Mazochista vagyok, mindig megtalálom az ötödik sebességet” – jellemzi magát Margot Robbie az Én, Tonya, Suicide Squad – Öngyilkos osztag sztárja, hozzátéve, hogy új filmje, a Babylon még rajta is majdnem kifogott – olvasható az Híradó.hu cikkében.

Életében nem vett részt ilyen gyötrelmes forgatáson, árulta el a The Wall Street Journal magazinnak adott interjúban, a végére teljesen kikészült. 

A húszas évek Hollywoodjában játszódó filmben Robbie egy feltörekvő színésznőt alakít, akiben elmondása szerint két állat szelleme lakozik: a polipé, mert sikamlós és könnyen alkalmazkodik, valamint a méhészborzé, amely menyétféle, mindig készen áll a harcra és vastag a bőre.

Az Oscar-díjas Damien Chazelle rendező (Kaliforniai álom) el volt ragadtatva az ausztrál színésznőtől először mint személyiségtől, másodszor pedig a kamera előtt nyújtott teljesítményétől: „Teljesen állatias teremtmény, ragadozó virtus lakozik benne. Egyébként meg olyan tehetséges és felkészült színész, amilyenről csak álmodhat egy rendező.”

A 37 éves Chazelle már most mintha az életműve megkoronázására készülne, mivel hihetetlen sztárparádét vonultat fel – Brad Pitt-tel az élen – 189 perces filmjében, széles társadalmi körképet nyújtva.

„Olyan panorámafilmet akartam készíteni, mint Fellini bizonyos alkotásai, például Az édes élet, a szemem előtt lebegtek még a Keresztapa-filmek vagy Robert Altman Nashville-je. Ezek olyan old school eposzok, amelyek nagy társadalmi változásokat mutatnak be, úgyhogy a történet végére már egy másik világba érkezünk.”

Korábban élénk érdeklődés övezte, hogy a stúdiócenzúra mennyire szól bele a film végső vágásába, mert a Babylon nagyon hosszú, és az első fél órában olyan eszement orgiát mutat be, amilyet régen látott fősodorbeli gyöngyvászon. Végül a rendező akarata győzött, minden úgy kerül a közönség elé, ahogyan eredetileg elképzelte.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.
Borítókép: Margot Robbie ausztrál színésznő a WSJ. Magazine amerikai életmódhavilap díjátadó ünnepségén a New York-i Modern Művészeti Múzeumban 2022. november 2-án (Fotó: MTI/EPA/Sarah Yenesel)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.