Kitüntetik a Beverly Hills-i zsarut

A Hollywoodban akkreditált külföldi tudósítók szervezete a Cecil B. DeMille-díjat adja át a 61 éves Eddie Murphynek.

Munkatársunktól
Forrás: Origo.hu2022. 12. 17. 9:33
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hollywoodban akkreditált külföldi tudósítók szervezete (HFPA) a Cecil B. DeMille-díjat adja át a 61 éves Eddie Murphynek.

A filmsztár olyan produkciókkal lett népszerű világszerte, mint a Beverly Hills-i zsaru, a 48 óra, A bölcsek kövére vagy a Dreamgirls.

A DeMille-díjat korábban mások mellett Oprah Winfrey, Meryl Streep, Sophia Loren, Tom Hanks, Jane Fonda és Robert De Niro is megkapta.

Az 2023. január 10-re meghirdetett díjátadó gálára az újságírószervezet igyekszik minél több sztárt megnyerni, miután a testület körüli botrány miatt idén januárban nem tudták megtartani a ceremóniát. A Los Angeles Times ugyanis leleplező cikket közölt arról, hogy a HFPA-nak nincs fekete tagja, és működésében is etikátlanságok tapasztalhatók.

A szervezet az elmúlt évben jelentős átalakuláson ment keresztül, számos új taggal bővült, új működési szabályzatot fogadott el.

A változtatásokat követően az NBC televízió, amely az előző ceremónia közvetítését lemondta, most ismét vállalta a műsor sugárzását.

Az eredeti cikk Eddie Murphy életműdíjat kap címmel olvasható az Origó.hu oldalán.

Borítókép: Eddie Murphy (Forrás: Flickr)


 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.