A menekültek miatt fakadt ki, elnézést kért a brit sztár

Benedict Cumberbatch a Hamlet után szólt be a kormánynak, amiért az nem tesz eleget a menekültekért.

fib
2016. 10. 26. 12:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A színész, akit a Sherlock Holmes-sorozat főszerepe mellett a Star Trekből és a Kódjátszmából ismerhet a közönség, egy rádiós műsorban kért elnézést, mert mint mondta, túl messzire ment – írta meg a The Independent.

A menekültválság kapcsán gyakran felszólaló Cumberbatch a londoni Barbican Színházban tartott Hamlet-előadásai után rendszerint felkérte a közönség tagjait, hogy adakozzanak a szíriai menekültek megsegítésére. Egyik alkalommal alaposan kikelt a brit kormány ellen, amiért az nem tesz eleget a menekültválság megoldásáért. Szégyenteljesnek nevezte a vezetők ténykedését, majd kijelentette: basszák meg a politikusok.

A színész kedden az LBC műsorában elnézést kért a kirohanása miatt. Mint mondta, túl messzire ment, nem kellett volna így beszélnie, ám csupán igyekezett egy olyan problémára rávilágítani, amelyről mostanában néha szeretnek elfeledkezni. „Tartom magam ahhoz, amit tettem, bár csinálhattam volna jobban is” – fogalmazott Cumberbatch.

Hozzátette, friss apaként nagyon megrázta a szír kisgyermek, Alan Kurdi halála, akinek testét Törökországnál sodorta partra a tenger, és a róla készült képek bejárták a világsajtót. A színész hangsúlyozta, fontos számára, hogy szót emeljen azokért, akiknek szükségük van a segítségre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.