Meghalt a Dick Tracy sztárja, Glenne Headly

A színésznő a nemrég bemutatott A körben Emma Watson édesanyját alakította.

Lakner Dávid
2017. 06. 10. 20:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatvankét éves korában elhunyt Glenne Headly, a Don Jon és A kör színésznője – közölte a The Independent. A filmsztár tüdőembólia szövődményei miatt vesztette életét a kaliforniai Santa Monicában.

Headly 1955. március 13-án született Connecticutban, fiatalkorában pedig a modern táncok és a tengerkutatás is felkeltette érdeklődését. Drámaművészetet tanult, majd chicagói színdarabokban lehetett látni. A filmszerepek a nyolcvanas évektől találták meg: játszott az 1990-es Dick Tracyben, az 1991-es Öldöklő vágyakban, az 1993-as Palira vettem a papát!-ban és az 1999-es Vonnegut-adaptáció Bajnokok reggelijében is.

Láthattuk több sorozatban, köztük a Monk – Flúgos nyomozóban és a Vészhelyzetben, ahol Abby Keatont alakította. Legutóbb a 2013-as Don Jonban és az idei techdrámában, A körben tűnt fel: utóbbiban ő játszotta Emma Watson édesanyját. De volt ő már Lindsay Lohan anyja is a 2004-es Egy hisztérika feljegyzéseiben.

Hat évig volt John Malkovich felesége, 1988-ban váltak el útjaik. Második férjéhez, Byron McCullochhoz 1993-ban ment hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.