2019-ig várhatnak a Trónok harca rajongói

Akár két év is eltelhet, mire a záró évad adásba kerül.

Lakner Dávid
2017. 08. 29. 15:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kemény tél közeleg a Trónok harca rajongói számára. Nem elég, hogy augusztus 27-én véget ért a hetedik évad, de a záró, nyolcadik szezonért valószínűleg 2019-ig kell majd várni. Szokatlanul hosszú idő ez a fantasy életében, hiszen mióta 2011 áprilisában útjára indult a sorozat, évente érkeztek a friss fejlemények.

A záró epizódokat idén októberben kezdik felvenni, és a kamerák egészen 2018 augusztusáig forognak majd.

A Trónok harca jeleneteinek felvétele a „közelgő tél” beálltával vált még bonyolultabbá. A történet előrehaladtával többször kell Izlandon forgatni, így pedig már a hetedik évad indulása is kitolódott a szokásos áprilisról júliusra. A nyolcadik szezonra pedig nemcsak a fagyos westerosi tájról kell gondoskodni, de a korábbiaknál még kidolgozottabb speciális effektekről is. 

A várakozások közben egyre nagyobbak, mindeddig pedig a hetedik évad kapta a sorozatból a legpozitívabb értékeléseket. Az HBO mindenesetre a várakozásokat enyhítendő, elindította The Game Revealed című sorozatát is, ami azt mutatja be, hogyan készültek az egyes epizódok. Az első rész már elérhető a YouTube-on.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.