Egy nő miatt csap össze a félszemű csendőr és a kiskirály hentes

Hamarosan a mozikban A nagy füzet rendezőjének új filmje. Először nálunk látható a hivatalos előzetes.

Lakner Dávid
2017. 10. 24. 13:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Januárban érkezik a mozikba Szász János megtörtént eseten alapuló, új filmje, amelynek hivatalos előzetesét elsőként a Magyar Nemzet oldalán tekinthetik meg. (Bár korábban egy hasonló videó kikerült már, amelyet a genti filmfesztiválhoz készítettek.) A hentes, a kurva és a félszemű című alkotás világpremierjét a genti filmfesztiválon tartották, ahol egyébként Török Ferenc 1945-ével együtt versenyben volt a fődíjért is.

A főbb szerepekben Gryllus Dorkát, Nagy Zsoltot, Hegedűs D. Gézát és Bognár Gyöngyvért találjuk, a film pedig a húszas évek egy ismert bűncselekményét dolgozza fel. Léderer Gusztáv csendőr belement, hogy a gazdag hentes, Kodelka Ferenc pénzért lefeküdjön feleségével, Schwartz Micivel. A történet szerint viszont veszélyes alkudozás indul, a végén pedig a pár úgy dönt, jobb lenne megszabadulni Kodelkától. 

„Hiszek abban, hogy a néző fantáziája mindennél kegyetlenebb. Én csak próbálom eljuttatni a nézőt a szikla szélére, és ő majd ugrik, ha akar” – erről beszélt lapunknak adott interjújában négy évvel ezelőtt A nagy füzet és az Ópium rendezője. Januárban kiderül, a hentes, a csendőr és a feleség leszámolássztorija eljuttatja-e a nézőt a szikla szélére.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.