Zaklatási bejelentése miatt perlik a Super Size Me rendezőjét

Morgan Spurlock decemberben ismerte el korábbi helytelen viselkedését.

Lakner Dávid
2018. 03. 28. 18:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pert indít a Turner Entertainment Networks (TEN) a Super Size Me rendezője, Morgan Spurlock ellen – közölte a brit The Guardian. A kedden benyújtott kereset oka egy decemberben közzétett nyílt levél, amelyben a rendező elismerte korábbi zaklató magatartását. A filmes cég szerint közösen terveztek belevágni egy, a nőjogokkal kapcsolatos projektbe, de a bejelentés miatt az ötlet elúszott.

A TEN ügyvédei azzal vádolják Spurlockot, hogy szerződést szegett, és nem sikerült neki visszatérítenie a filmsorozatba fektetett forrásokat sem. A projekt címe egyébként Who Rules the World? lett volna, és azokra a problémákra kívánt koncentrálni, amelyekkel a nőknek napjainkban szembe kell nézniük. 

A korábban a gyorséttermi fogyasztás veszélyeiről, illetve Oszama bin Ladenről is dokumentumfilmet készítő rendező a Twitter-oldalán számolt be róla: maga is a probléma része volt. A rendező felidézett egy egyetem alatt történt szexuális aktust, amely szerinte kölcsönös beleegyezésen alapult, a nő viszont erőszaknak mondta.

A férfi bevallása szerint emellett megalázóan beszélt egy kolléganőjével, a nő kilépésekor pedig még fizetett is neki, hogy erről ne beszéljen a nyilvánosság előtt. Spurlock továbbá közölte, mind ez idáig hűtlen volt a valaha volt összes barátnőjéhez és feleségéhez. Magyarázatként hozzáfűzte, hogy gyerekként szexuális zaklatás áldozatává vált, továbbá alkoholproblémái vannak. Állítása szerint a megoldás részévé kívánt válni Harvey Weinstein zaklatásainak nyilvánosságra kerülése után.

A nyílt levél hatására a YouTube Red szolgáltatása elállt a 2004-es Super Size Me tervezett folytatásától, a Super Size Me 2. Holy Chicken!-től. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.