Leleplezők

A Momentum önkormányzati képviselője így tudósított: „Megtaláltam Kránitz nyaralóját. Engem rabosítottak.”

2020. 07. 22. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mielőtt a korrupció elleni harc áldozatának neveznénk Paróczai Anikót, a Momentum kispesti önkormányzati képviselőjét, a testület „átláthatósági tanácsadóját”, akit tényfeltáró munkája közben rabosított a rendőrség, nem árt, ha körbebiciklizzük a terepet. Nyugi, nem kell erkölcsi magaslatokig tekernünk! És akkor finom voltam…

Az ugyan dicséretes, hogy oknyomozó asszonyka a fejébe vette, hogy leleplezi a kispesti vagyonkezelő megtollasodott igazgatóját, Kránitz Krisztiánt, ám mégsem mindegy, hogyan… („Krinyó” mesés vagyonáról még tavaly októberben mesélt – talán éppen két önfeledt szippantás közben – akkori párttársa, Lackner Csaba.) A beindult képviselőnő február elején egy Facebookra kiposztolt videóban mutatta be diadalmasan Kránitz mágnás spanyolországi ingatlanját és annak tulajdoni lapját – a később különféle médiumokban is megjelenő anyagot saját tényfeltáró munkájaként tüntette föl. (Még az Index múlt heti cikké­ben is azt olvashattuk, hogy „a Momentum most a házat és egyben a tulajdoni lapot is megtalálta”.) Csakhogy hősnőnk mindössze a Magyar Nemzet beszámolóját „találta meg”, amelyből nemes egyszerűséggel kiollózta az ominózus híranyagot. Mondhatni, lenyúlta az információkat. (Hogy még cifrább legyen, a leleplezett Krinyó rendőrségi feljelentést tett, mondván, a momentumos menyecske valótlanságot állított az ő szerény spanyol ingatlanjáról.) A hősből lett áldozat még a múlt héten is így tudósított: „Megtaláltam Kránitz nyaralóját. Engem rabosítottak.”

Zsák és foltja. Egy csapat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.