Karácsonyi ötletbörze

Kisgyermekes családok helyett hajléktalanokat juttat lakáshoz Budapest főpolgármestere.

2020. 12. 22. 5:59
null
Fotó: Katona_Vanda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kisgyermekes családok helyett hajléktalanokat juttat lakáshoz Budapest főpolgármestere, miközben a hajléktalanszállókon is vannak üres férőhelyek – írja közösségi oldalán Borbély Lénárd. Csepel polgármestere szerint 132, többnyire kisgyermekes kerületi család jelentkezett a Csepelen lévő fővárosi lakásokra, Karácsony Gergely azonban – a kerület vezetésének kikerülésével – úgy határozott, a családok helyett a hajléktalanokat költözteti oda. Borbély szerint az egész mögött a főpolgármester kicsinyes bosszúja áll a „jobboldali” Csepel ellen. Persze az is lehet – de ezt már én teszem hozzá –, hogy az ötlet főpolgármester uram lakhatási és szociális ügyekért felelős főtanácsadójától, Misetics Bálinttól ered, aki már eddig is számos épületes ökörséggel állt elő. A CEU-diplomás ifjú legutóbb azt javasolta: mindenféle feltétel nélkül mindenkinek járjon alanyi jogon élethosszig tartó, elveszíthetetlen lakhatás. (Ami ugye örökre bebetonozná bérlakásukba a kedvezményezetteket, a felnövekvő újabb generációk meg nézhetnének, mint Rozi a filmszínházban.) Emberünk nemrég azon merengett, mi lenne, ha a Városligeti Műjégpálya műemlék épületébe is hajléktalanok költöznének.

Misetics Bálint neve egyébként nem ismeretlen előttünk. A Város Mindenkié csoport tenyérbemászó frontemberét sztárrandalírozóként már volt alkalmunk megismerni a liberális ifjak különféle majálisán, így például a Fidesz-székház emlékezetes elfoglalásánál 2013-ban. Nem véletlen, hogy a szellemi hajléktalan Karácsony is szemet vetett rá, így kerülhetett a városháza ötletadó csapatába – vele együtt lett 41 tagú a tanácsadó gyülekezet. (Önök kérték, kedves budapestiek.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.