időjárás 37°C Huba 2022. augusztus 19.
logo

Elmarad a szombat reggeli légi parádé, a tűzijátékról holnap délben döntenek

Már megint a turul

Pilhál György
2021.02.06. 06:58
Már megint a turul

A kalandos előéletű XII. kerületi turulszobrot találta a legalkalmasabbnak Ács Dániel, a 444.hu dokumentumfilm-rendezője, hogy fejet hajtson a holokauszt idei nemzetközi emléknapján. A Gyilkosok emlékműve című alkotása kapcsán a Hírklikk beszélgetett vele.

Ács szerint a szobor a történelmi hazudozás emlékműve, nem véletlen, hogy a hajdani nyilaspártház előtt állították fel 2005-ben. Innen indul a szépen felépített turulgyalázás a rendező és a szervilisen alákérdező riporter között. A részletekbe nem mennék bele, mintha Demszky Gábort és szadeszos cimboráit hallanánk, akik éveken át azzal riogattak, hogy neonáci találkahely lesz a szobor. Persze nem lett az, ellenben darabig remek alkalmat biztosított a rettegőknek a végtelenített nácifasisztázáshoz, ami arrafelé elengedhetetlen az ideális bioritmushoz. A turul a nyilasok szimbóluma volt – állítja Ács ornitológus. Ami természetesen épületes marhaság. A nyilasszimbólum a nyilaskereszt volt. A turul a magyarság mitikus ősmadara, nemzeti jelképünk. (Rokonai közül egyikük évszázada a budai királyi palota mellett székel, hatalmasabb társa Tatabánya hegyoldalán néz le a városra. Még a Nemzetbiztonsági Hivatal címeréről is az ősmadár tekint ránk.)

Természetesen nem a turulról van szó. Dehogy! Szegény csupán egy fészkéből előrángatott ürügy a nemzeti oldal esedékes szapulásához. De hát ez elkerülhetetlen, kivált a mai világban, ez az ellenzéki egység alfája, ómegája.

Libernyák ember kavarás nélkül mit sem ér. Most jobb híján egy turulmadárra erőltetnének nyilas karszalagot. Röhejes. Döbbenetes. Liberális.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.