Megrendelt megrendülés

Ha őszinte ez a megrendülés, akkor a Gyurcsány–Dobrev-család nyilván hamarosan kiköltözik a zabrált szemlőhegyi villából.

2021. 02. 26. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kommunizmus áldozatainak emléknapja Dobrev Klárát is megrendítette. „Soha többé gyilkos rendszereket! – írta közösségi oldalán Gyurcsány Ferenc felesége. – Soha többé kommunizmust! Megrendülve gondolunk az áldozatokra, és elítéljük mind a gyilkosokat, mind a rendszerüket.” Dobrev Klára mellett valószínűleg a DK-hívek is megrendültek – igaz, ők Klára asszony sorain. Látta ezt a szöveget a férje? Hát a kedves mama, Piroska néni? Megjegyzem, Gyurcsányné bejegyzése nem minden előzmény nélküli. Nemrég a budapesti gettó felszabadításának évfordulóján például hasonló szenvedéllyel írta: „Mindent el fogunk követni, hogy Magyarországon ehhez még hasonló tragédia se történhessék meg.” A bejegyzés attól volt igazán bicskanyitogató, hogy alighanem az Apró-villa dolgozószobájában született. Abban az épületben, amely az 1944-es nyilas hatalomátvételig egy zsidó üzletember tulajdona volt, majd később a Dobrev nagypapa Apró Antalé lett.

„Ha őszinte ez a megrendülés – írja most egy kommentelő –, akkor a Gyurcsány–Dobrev-család nyilván hamarosan kiköltözik a zabrált villából, visszafizeti Láriferi privatizált milliárdjait, majd szépen megkezdi a fegyházévtizedek letöltését.” Egy másik hozzászóló Márai Sándortól idéz: „A kommunizmus megbukott, mindenféle értelemben, de a kommunistáktól nehéz lesz megszabadulni, mert senki nem olyan konokan vérszomjas, mint a partizán, aki egy bukott jelszó zászlója alatt védi a meztelen életét és a zsákmányt.” Szerintem Klárika „megrendülése” annyira őszinte, mint férjének emlékezetes „könnyei”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.