idezojelek

Megdöntené a „tejhatalmat”

Minap a Hírklikk hasábjain „leplezte le a végét járó Orbán-rezsimet” Tóth Bertalan, a szocialisták társelnöke.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Koszticsák Szilárd

Minap a Hírklikk hasábjain leplezte le a végét járó Orbán-rezsimet Tóth Bertalan, a szocialisták társelnöke. Szózatának apropóját egy február elsejei évforduló, a civilek napja adta. Megtudtuk, a Fidesz-kormány valóságos hadjáratot folytat a nagyszerű szervezetek ellen, holott e közösségek (Amnesty International, Helsinki Bizottság, Társaság a Szabadságjogokért stb.) kizárólag az emberiség jobbulásáért és a világbékéért tevékenykednek. Tóth vezért a mostani Putyin–Orbán-találkozó sem hagyta hidegen. Szerinte a Putyint kopírozó magyar kormányfő csupán raportra ment Moszkvába.

Hogy Tóth ember nem a legélesebb kés a fiókban, azzal aligha mondtam újat – az egész csak azért érdekes, mert ezt hirdeti is. „Örülök és büszke vagyok arra – mesélte jó múltkor –, hogy személyesen én irányítottam azt az akciót, amellyel annakidején elfoglaltuk a parlamenti pulpitust.” Máskor arról tájékoztatott: az MSZP–Párbeszéd-szövetség nem a magyarság háromharmadát fogja képviselni a parlamentben, hanem az egészet. Háromharmad helyett az egészet… Nem úgy, mint a „tejhatalmú” (Berci elnök szóleleménye) Fidesz, amely lábbal tiporja a rendszerváltás értékeit, letért a demokrácia útjáról, ahelyett, hogy követte volna a korábbi MSZP–SZDSZ-kormányok módszereit. Elnök úr önbizalomnak sincs híján, múltkor közölte, okvetlenül jobb miniszterelnök lenne, mint Orbán Viktor. Nemrég pártja programjából is kiszivárogtatott: „Itt az ideje, hogy fényt vigyünk a remények és találgatások várakozó időszakába. Az egyedüli megoldás a kormányváltás. […] Mi készen állunk.” Fényhozó Berciék három watton pislákolnak.

Borítókép: Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Brüsszel, a zsarnokság fővárosa

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.