időjárás 1°C Ambrus 2022. december 7.
logo

A szankciók miatt ki kell vezetni a benzinárstopot

Megdöntené a „tejhatalmat”

Pilhál György
2022.02.02. 05:59 2022.02.02. 11:08
Megdöntené a „tejhatalmat”

Minap a Hírklikk hasábjain leplezte le a végét járó Orbán-rezsimet Tóth Bertalan, a szocialisták társelnöke. Szózatának apropóját egy február elsejei évforduló, a civilek napja adta. Megtudtuk, a Fidesz-kormány valóságos hadjáratot folytat a nagyszerű szervezetek ellen, holott e közösségek (Amnesty International, Helsinki Bizottság, Társaság a Szabadságjogokért stb.) kizárólag az emberiség jobbulásáért és a világbékéért tevékenykednek. Tóth vezért a mostani Putyin–Orbán-találkozó sem hagyta hidegen. Szerinte a Putyint kopírozó magyar kormányfő csupán raportra ment Moszkvába.

Hogy Tóth ember nem a legélesebb kés a fiókban, azzal aligha mondtam újat – az egész csak azért érdekes, mert ezt hirdeti is. „Örülök és büszke vagyok arra – mesélte jó múltkor –, hogy személyesen én irányítottam azt az akciót, amellyel annakidején elfoglaltuk a parlamenti pulpitust.” Máskor arról tájékoztatott: az MSZP–Párbeszéd-szövetség nem a magyarság háromharmadát fogja képviselni a parlamentben, hanem az egészet. Háromharmad helyett az egészet… Nem úgy, mint a „tejhatalmú” (Berci elnök szóleleménye) Fidesz, amely lábbal tiporja a rendszerváltás értékeit, letért a demokrácia útjáról, ahelyett, hogy követte volna a korábbi MSZP–SZDSZ-kormányok módszereit. Elnök úr önbizalomnak sincs híján, múltkor közölte, okvetlenül jobb miniszterelnök lenne, mint Orbán Viktor. Nemrég pártja programjából is kiszivárogtatott: „Itt az ideje, hogy fényt vigyünk a remények és találgatások várakozó időszakába. Az egyedüli megoldás a kormányváltás. […] Mi készen állunk.” Fényhozó Berciék három watton pislákolnak.

Borítókép: Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.