idezojelek

Újra a régi

Nemcsak a választást, de az évtizedeken át lenyúlt május elsejét is elveszítették április 3-án.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Nemcsak a választást, de az évtizedeken át lenyúlt május elsejét is elveszítette április 3-án a moslék-szextett. Olyannyira, hogy az idei munkaünnepen már a szokásos városligeti sátoros-pódiumos fejtágításaikat sem rendezik meg az elvtársak. Csak az egyetlen igazi balcsapat, a Munkáspárt tart ünnepségeket vasárnap.

– Félnek a szemükbe nézni azoknak az embereknek, akiket becsaptak – nyilatkozta a Híradó.hu-nak Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke. – A magát baloldalnak nevező liberális társaság a szó legszorosabb értelmében becsapta, manipulálta az embereket.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Május elseje végre visszakapja eredeti, „pártsemleges” önmagát! Újra a régi, mosolygós majális lesz muzsikaszóval, gyermekzsivajjal, madárcsicsergéssel. Bár a május magában is csodaszép, kivált az eleje: rügy fakad, napfény ragyog, bimbódzik a szerelem. Nem lett volna semmi baj a régi május elsejékkel sem, ha a kommunisták nem erőszakolnak rá jajvörös demagógiát. Ám így csakhamar afféle agitprop fejtágítás lett belőle, a szegény dolgozót kiterelték lelkendezni a fellobogózott dísztribün elé. (S hogy látványosan záruljon a csinnadratta, a végén seregnyi piros nyakkendős kisúttörő szaladt át visongva a Dózsa György út túloldaláról fel egyenesen a dísztribünre, összepuszilni pártunk és államunk integetésbe belefáradt munkás-paraszt ­vezetőit.)

Hát most újra itt a régi, szabad május elseje… Derékig járunk a tavaszban, orgonát szedünk, nevetünk, dalolunk, randevúra indulunk. Vagy egy régire emlékezünk…

A legfontosabbal kellett volna kezdenem: idén május elsején köszöntjük az édesanyákat!

Borítókép: Baloldali nagygyűlés (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Negyven évünk Soros Györggyel

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.