idezojelek

Beszólt a házelnöknek

Attól tartok, Ágh bácsi nem kíséri kellő figyelemmel a parlamenti ellenzék munkásságát.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Kövér László kiéli undorait egyes képviselőkkel szemben – válaszolta ­minap Ágh Attila a Hírklikknek arra a kérdésére, szerinte miért minősített néhány néptribunt parlamenti posztok betöltésére alkalmatlannak a házelnök.

Mielőtt körbejárnánk a kérdést, azt kellene tisztáznunk: tényleg pont Ágh Attilának kell értékelnie a magyar Országgyűlés elnökének döntését? Lehet, hogy a Hírklikknek jól cseng a Kádár-korból itt felejtett – az évek során, akaratán kívül humoristává avanzsált – filozófus neve, a megvilágosodott ember másképp van vele. (Ágh Attilához olyan bestsellerek kötődnek, mint például A termelő ember világa. A polgári politikai gazdaságtan emberfelfogásának marxi kritikája, vagy elsöprő ­vígeposza, a Demokratikus szocializmus – A szocializmus alapértékei és a ­marxizmus hegemóniája.)

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nos, a 81 éves Ágh Attila most kijelentette: a házelnöknek semmiféle jogköre nincs arra, hogy ellenzéki képviselőktől tisztségeket vonjon meg azzal a magyarázattal, nevezettek lázítottak az alkotmányos rend ellen, ezért nem tartja őket eléggé elkötelezettnek a posztra.

Attól tartok, Ágh bácsi nem kíséri kellő figyelemmel a parlamenti ellenzék munkásságát. Nem látta például azt a néhány évvel ezelőtti emléke­zetes randalírozást, amelyet a „rabszolgatörvény”-szavazás napján szervezett a felelős magyar ellenzék a törvényhozás plenáris üléstermében. Netán tetszett neki az a molinókkal, zászlókkal hadonászó, fütyülő, szirénázó csürhe, amelynek egynémely jelese most parlamenti tisztségre ácsingózna? Mi itt néhány milliónyian mindenesetre úgy vagyunk: végre van valaki, aki megzabolázza ezt az eljakabpéteresedett, elszabótímeásodott moslék szextettet.

Borítókép: Ágh Attila (Forrás: Wikipédia)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az unió átfogó reformra szorul

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A gyűlölet visszakúszott Európába

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Putyin az új Hitler? (1. rész)

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Százezrek a romok alatt

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.