időjárás 6°C Virág 2022. november 26.
logo

Beszólt a házelnöknek

Pilhál György
2022.05.09. 05:59 2022.05.09. 07:33
Beszólt a házelnöknek

Kövér László kiéli undorait egyes képviselőkkel szemben – válaszolta ­minap Ágh Attila a Hírklikknek arra a kérdésére, szerinte miért minősített néhány néptribunt parlamenti posztok betöltésére alkalmatlannak a házelnök.

Mielőtt körbejárnánk a kérdést, azt kellene tisztáznunk: tényleg pont Ágh Attilának kell értékelnie a magyar Országgyűlés elnökének döntését? Lehet, hogy a Hírklikknek jól cseng a Kádár-korból itt felejtett – az évek során, akaratán kívül humoristává avanzsált – filozófus neve, a megvilágosodott ember másképp van vele. (Ágh Attilához olyan bestsellerek kötődnek, mint például A termelő ember világa. A polgári politikai gazdaságtan emberfelfogásának marxi kritikája, vagy elsöprő ­vígeposza, a Demokratikus szocializmus – A szocializmus alapértékei és a ­marxizmus hegemóniája.)

Nos, a 81 éves Ágh Attila most kijelentette: a házelnöknek semmiféle jogköre nincs arra, hogy ellenzéki képviselőktől tisztségeket vonjon meg azzal a magyarázattal, nevezettek lázítottak az alkotmányos rend ellen, ezért nem tartja őket eléggé elkötelezettnek a posztra.

Attól tartok, Ágh bácsi nem kíséri kellő figyelemmel a parlamenti ellenzék munkásságát. Nem látta például azt a néhány évvel ezelőtti emléke­zetes randalírozást, amelyet a „rabszolgatörvény”-szavazás napján szervezett a felelős magyar ellenzék a törvényhozás plenáris üléstermében. Netán tetszett neki az a molinókkal, zászlókkal hadonászó, fütyülő, szirénázó csürhe, amelynek egynémely jelese most parlamenti tisztségre ácsingózna? Mi itt néhány milliónyian mindenesetre úgy vagyunk: végre van valaki, aki megzabolázza ezt az eljakabpéteresedett, elszabótímeásodott moslék szextettet.

Borítókép: Ágh Attila (Forrás: Wikipédia)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.