idezojelek

A láthatatlan ember

Űr marad Berci elnök után. Pöce.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Távozik társelnöki posztjáról Tóth Bertalan, ősszel már nem indul a tisztújításon. Nevezett úr – elvtárs – eleddig (Kunhalmi Ágnessel párban) a MSZP-t vezette. (Utóbbit azért fontos tisztázni, mert többen jelezték, nem tudják, ki ez a Tóth Bertalan. Egy kommentelő szerint az elvarázsolt Joe Biden vele foghatott kezet a minap. Ő a láthatatlan ember.) Szóval Tóth lemond, ezentúl csak frakcióvezetőként veszi fel a havi kétmillió-valamennyit. Pár éve a Fidesz-kormány csokját is felvette, pedig előtte hogy szapulta…

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emberünk nemrég a HírKlikken elemezte a választást. A panelekkel ékesített, dögunalmas szózat bepillantást engedett a pártvezér előrehaladott állapotába. „Tudtuk, hogy a választáson a pálya lejteni fog […] A közpénzből fenntartott, hatalmi propagandagépezettel, a tizenkét év alatt kiépített fideszes gazdasági hátországgal szemben vívott küzdelem nem egyenlő feltételek szerint zajlott stb.” Már ennyiből is kitetszik, Berci nem állt kétszer sorba, amikor az észt porciózták – ez annyiból érdekes, mert ő fordítva gondolja. „Örülök és büszke vagyok arra – mesélte a múltkor –, hogy személyesen én irányítottam azt az akciót, amellyel annak idején elfoglaltuk a parlamenti pulpitust.”
A korábbi, 2018-as választás előtt pedig arról biztosította híveit, hogy az MSZP–Párbeszéd-szövetség nem a magyarság háromharmadát fogja majd képviselni a parlamentben, hanem az egészet. (Háromharmad helyett az egészet, bizony.) Nem úgy, mint a „tejhatalmú” (hősünk szóleleménye) Fidesz, amely Tóth szerint ciklusok óta lábbal tiporja a rendszerváltás értékeit.
Űr marad Berci elnök után. Pöce.

Borítókép: Tóth Bertalan, a Magyar Szocialista Párt társelnöke (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.