idezojelek

Harangozóból kertész

Meghökkentő javaslattal állt elő Ujhelyi István szocialista EP-képviselő az MSZP szombati választmányi ülésén.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Meghökkentő javaslattal állt elő Ujhelyi István szocialista EP-képviselő az MSZP szombati választmányi ülésén. „Őszintének kell lennünk – javasolta a ledöbbent publikumnak –: immár nem apró javításokra, hanem teljes átalakításra van szükség. […] A negyedik kétharmados Fidesz-győzelem egyértelművé tette mindannyiunk számára, hogy nem jobban és erősebben kell küzdenünk az igazunkért, hanem egészen másképp.”

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Majd költői képpel folytatta a megigazult ember: „Elhervadt a szegfű, ami ugyanakkor nem azt jelenti, hogy a kaspóval együtt kell kidobni: inkább új földet kell hozni, friss vízzel megöntözni és egy új virágot elültetni.” Mindjárt névjavaslattal is előállt a brüsszeli Micsurin: „Legyen az új közösség neve »Esély«, amely kis, hálózatba kapcsolódó helyi közösségein keresztül nemcsak viszi, de hozza is az üzeneteket és a politikai elvárásokat.”A választmányi kollektíva reakciójáról nem kaptunk hírt, csak a kommentelőktől tudok idézni: „Nem a sezlonokat kell lecserélni, ha deficites az örömtanya, te nagyeszű.” Egy másik azon merengett, elképesztő vákuum lehet az ötletgazda fejében, nem tett jót neki a rengeteg harangozás.

Tovább bonyolítja az Ujhelyi-portrét, hogy emberünk pár nappal korábban a Klikk TV Tíz című műsorában is épületes marhaságokat hordott össze az őt faggató Bolgár Györgynek: „Itt kétmillió ember Orbán ellen szavazott. Háború ellenére, osztogatás ellenére. A kétmillióból bármikor lehet három. A hárommillióból bármikor lehet kettő. A mi felelősségünk, hogy a kettőből tudunk-e hármat és a háromból kettőt csinálni.” E matekkérdésre még az elvtársi ökörségeken edződött Drágabolgárúr sem tudta a választ.

Borítókép: Ujhelyi István (Fotó: Földházi Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
BORBÉLY ZSOLT ATTILA avatarja
BORBÉLY ZSOLT ATTILA

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Negyven évünk Soros Györggyel

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.