idezojelek

„Ötlet”

Miután szabad utat kapott a Párbeszéd népszavazási kezdeményezése, a gyülekezet most újabb ötlettel állt elő.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Miután szabad utat kapott a Párbeszéd népszavazási kezdeményezése, a gyülekezet most újabb ötlettel állt elő. (Ismeretes, Karácsony Gergely pártelnök annak idején egy törvény- és egy határozati javaslatot nyújtott be: a kormány vonja vissza a kínai Fudan „kémegyetem” építésével kapcsolatos törvényeit, illetve az álláskeresési járadékot emeljék fel három hónapról kilencre.)

A friss ötletet a párt bulldózertriója (Szabó Tímea, Tordai Bence, Jámbor András) terjesztette elő nemrég az Országgyűlés igazságügyi bizottsága előtt tartott tájékoztatón. Szabó Tímea arra figyelmeztetett, a parlamentnek mindenképpen foglalkoznia kell a népszavazási javaslattal, elvégre ha az állam netán kínai hitelt venne fel, akkor bizony nemzetbiztonsági kifogások is felmerülhetnek. (Timi-kém naprakész az ilyesmiben.) Jámbor Andrásból váratlanul előbújt a szociális érzékenység, azt ecsetelte, hogy a Fudanra pocsékolt milliárdokat mennyivel helyesebb lenne a magyar emberek lakásgondjainak enyhítésére fordítani.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magával a korszakosnak szánt ötlettel Tordai Bence állt elő. Azt fejtegette, észszerű lenne, ha a kormányoldal, látván a népszavazási kezdeményezés sikerét, támogatná a javaslataikat. Így ugyanis okafogyottá válna a népszavazás, megspórolnák a referendummal járó cirka tizennégymilliárdnyi kiadást. (Meg aztán – ezt én teszem hozzá – ki szavazna mellettük egy ekkora választási zakó után?)

Ennyit mondott Tordai ötletgazda, és alighanem borzasztóan ravasznak érezte magát. Hát hogyne! Hiszen ha beleegyezik a túloldal, nemcsak a követelések teljesülnek, de a kormányzat is két vállra fekteti magát, hisz épp az ellenkezőjét akarta, hihi…

Előttem a lombrosói vigyora.

Borítókép: Tordai Bence, Szabó Tímea és Jámbor András (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd, Kovács Attila, Gerencsér Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Negyven évünk Soros Györggyel

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.