idezojelek

Csak a szokásos

A néhai Gyurcsány-kormány államtitkára bizony nem nagyon tülekedett, amikor az észt porciózták.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Jobb dolguk nem lévén, továbbra is Orbán Viktor gazdaságpolitikáján rugóznak az ellenzék obsitos tótumfaktumai. Hagyomány ez arrafelé, és férfiasan be kell lássuk, ebben utolérhetetlenek. Bár egy kaptafára készülnek a kinyilatkoztatások, előadóik azért igyekeznek színezni az ökörségeiket. Minap Katona Tamás fanyalgásainak adott teret a Hírklikk.hu.

 A néhai Gyurcsány-kormány államtitkárának szemináriumi elmélkedéséből elég hamar kiviláglik, bizony nem nagyon tülekedett, amikor az észt porciózták.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemes egyszerűséggel ledarálja a szokásos mantrát, az elmaradhatatlan rezümével: Orbán Viktornak harangoztak, kettészakadt a társadalom, túlfűtötté vált a gazdaság, összeszerelő ország lettünk stb. Meg hogy nagy baj, hogy környezetszennyező beruházások jönnek hozzánk, itt van például a hamarosan épülő kínai akkumulátorgyár. (Az csöppet nem zavarja a szocialista szellemóriást, hogy éppen itt gyártják majd az áhított környezetbarát „zöldautók” alapalkatrészét.) A derűs olvasmányból megtudjuk azt is, hogy a Fidesz fölrúgta a jogállamot, bebetonozta saját hatalmát, miközben egy szűk réteg degeszre gazdagodott. 

A lumpenproletariátus hergelése sem marad el: „Gondoljunk csak a nemzet gázszerelőjére, aki víz-, gáz- és később »sajtószerelőként« az ország leggazdagabb emberévé válhatott.” Az ökörség csimborasszója ez a passzus: „Minden támogatás azokat szolgálja, akik nem szorulnak rá. Jó példa erre az összes olyan támogatás, amit a családok kapnak.” Majd elfelejtettem: Katona gondolkodót 2006-ban maga Gyurcsány Ferenc penderítette ki a kormányából. Van kérdés?

Borítókép: Képernyőfelvétel (Forrás: Youtube/ATV Magyarország)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.