időjárás 21°C Amália 2022. október 7.
logo

Csak a szokásos

Pilhál György
2022.08.24. 05:59 2022.08.24. 08:01
Csak a szokásos

Jobb dolguk nem lévén, továbbra is Orbán Viktor gazdaságpolitikáján rugóznak az ellenzék obsitos tótumfaktumai. Hagyomány ez arrafelé, és férfiasan be kell lássuk, ebben utolérhetetlenek. Bár egy kaptafára készülnek a kinyilatkoztatások, előadóik azért igyekeznek színezni az ökörségeiket. Minap Katona Tamás fanyalgásainak adott teret a Hírklikk.hu.

 A néhai Gyurcsány-kormány államtitkárának szemináriumi elmélkedéséből elég hamar kiviláglik, bizony nem nagyon tülekedett, amikor az észt porciózták.

Titkos záradék

Míg a nácik bűnei megismerhetővé váltak, a máig eleven kommunizmus gonosztettei árnyékban maradhattak.

Nemes egyszerűséggel ledarálja a szokásos mantrát, az elmaradhatatlan rezümével: Orbán Viktornak harangoztak, kettészakadt a társadalom, túlfűtötté vált a gazdaság, összeszerelő ország lettünk stb. Meg hogy nagy baj, hogy környezetszennyező beruházások jönnek hozzánk, itt van például a hamarosan épülő kínai akkumulátorgyár. (Az csöppet nem zavarja a szocialista szellemóriást, hogy éppen itt gyártják majd az áhított környezetbarát „zöldautók” alapalkatrészét.) A derűs olvasmányból megtudjuk azt is, hogy a Fidesz fölrúgta a jogállamot, bebetonozta saját hatalmát, miközben egy szűk réteg degeszre gazdagodott. 

A lumpenproletariátus hergelése sem marad el: „Gondoljunk csak a nemzet gázszerelőjére, aki víz-, gáz- és később »sajtószerelőként« az ország leggazdagabb emberévé válhatott.” Az ökörség csimborasszója ez a passzus: „Minden támogatás azokat szolgálja, akik nem szorulnak rá. Jó példa erre az összes olyan támogatás, amit a családok kapnak.” Majd elfelejtettem: Katona gondolkodót 2006-ban maga Gyurcsány Ferenc penderítette ki a kormányából. Van kérdés?

Borítókép: Képernyőfelvétel (Forrás: Youtube/ATV Magyarország)

Gombóc a torkunkban

Régi adósságunk a monumentális alkotás, Attila hun király emlékezete.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.