időjárás 1°C Rómeó , Tódor 2023. február 7.
logo

Mi, antiszemiták

Pilhál György
2023.01.17. 05:59
Mi, antiszemiták

Uborkaszezon lehet a német politikában, mert megint arról cikkeznek, mekkora az antiszemitizmus a fideszes Magyarországon. A Berliner Zeitung azt írja, „történelmileg az európai cionista mozgalmat kezdetben részben keresztények támogatták, akik azért szorgalmazták a zsidó államot, mert attól tartottak, hogy a zsidók aláássák hazájuk etnikai homogenitását”. A lap szerint Magyarország a bizonyíték arra, hogy ez az „antiszemita hagyomány” ma is él Európában. Példa erre, hogy a migránsáradat indulásakor Magyarországon nyomban megjelentek a Soros Györgyöt ábrázoló plakátok. Vagyis rögtön elkezdtünk zsidózni.

Érdekes és ijesztő gondolatmenet. (Ezzel az antiszemitázós szöveggel már az SZDSZ-alapító néhai Konrád György is előállt évekkel ezelőtt. Ilyeneket vágott a magyar miniszterelnök fejéhez: „Az ön propagandagépezete göbbelsi lendülettel a zsidó Sorosban mutatja fel a nemzetnek és a világnak minden bajok okozóját, […] Csak a vak nem látja és a süket nem hallja, hogy ami a CEU és Soros György körül zajlik, abba bizony a zsidózás is vastagon belefoglaltatik.”)

Az antiszemitázós német sajtót az sem zavarja, hogy Magyarország igen jó kapcsolatot ápol Izraellel; szerintük valójában Netanjahu miniszterelnök is hadilábon áll a zsidó néppel.

Sok érdekesség következik e nyakatekert gondolatmenetből. Például az, hogy eszerint magát a zsidó államot is antiszemitának kell tekintenünk, ugyanis arrafelé szintén hideglelést kapnak a spekuláns Soros Györgytől.

Nem lehet, hogy a rossz lelkiismeret dolgozik a németekben?

Ha ilyen ütemben haladnak, hamarosan kiderülhet, mi hajszoltuk bele a Führert a világháborúba.

Kódolt rasszizmus az Amnestynél?

A szervezet nemzetközi titkárságának vezetői faji alapon diszkriminálták munkatársaikat, volt olyan dolgozó is, akit „fekete lányként” emlegettek.

Borítókép: Soros György (Fotó: MTI/EPA/Andreas Gebert)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.