idezojelek

Jön Verhofstadt

A véget nem érő budavári kordonbontó matinék mellett még rendezvényszervezésre is jut ideje a Momentumnak.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

A véget nem érő budavári kordonbontó matinék mellett még rendezvényszervezésre is jut ideje a Momentumnak. Május 19-én rendezi meg a párt a Holnap Magyarországa konferenciák nevezetű sorozat következő eseményét; a résztvevők a kontinens jövőjéről, valamint Magyarország és az EU kapcsolatáról fognak merengeni. „Ezen vesz részt a meghívásomra Guy Verhofstadt, Orbán Viktor legélesebb európai kritikusa” – írja nem kis büszkeséggel közösségi oldalán Donáth Anna, a párt EP-képviselője. Mint mondja, a liberális képviselőnél kevesen ismerik jobban az Európai Unió működését és „a magyar kormány Brüsszellel folytatott értelmetlen csatározásait”.

Mi is jól ismerjük a pályafutása során botrányt botrányra halmozó belga jómadarat. Míg választóinak örökké arról szaval, hogy tűrjék a megszorításokat, ő máig Gent belvárosában egy olyan, XVII. században épült, folyóparti műemlék épületben él, amelynek felújítására több százezer euró közpénzt… izé… „szerzett”. Guy Verhofstadt javasolta, hogy az Európai Tanácsban el kell venni Magyarország szavazati jogát és a nekünk járó támogatásokat. Nemrég meg azzal állt elő, hogy a helyünkre Ukrajnát kellene fölvenni az EU tagállamai közé. Biztosan jókat fog mondani most is…

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

De nemcsak Guy Verhofstadt beszéde miatt lesz izgalmas a konferencia, ujjong Donáth Anna, két kerekasztal-beszélgetés is lesz. Az új világrendről szóló disputát Tompos Márton kordonakrobata vezeti, a másikat pedig Cseh Katalin EP-képviselő, aki arra keresi majd a választ, hogyan ne essünk el az EU-s pénzektől.

Utóbbira már mondom is a választ: nem kellene hazugságokat terjesztenie Magyarországról.

Borítókép: Guy Verhofstadt (Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A valódi szélsőségesek baloldaliak

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Ügynökök, spiclik, egyéb hazaárulók

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Hogyan tovább, Ferencváros?

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Nem akarunk woke-keltetőt Józsefvárosban

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.