idezojelek

Hangok az árnyékból

Egészen lenyűgöző Dobrev Klára aktivitása, leleplez, érvel, agitál, utat mutat a demokratikus asszonyka.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Kurucz Árpád

Egészen lenyűgöző Dobrev Klára aktivitása, leleplez, érvel, agitál, utat mutat a demokratikus asszonyka. Vehemenciáját még lábjegyzettel is ellátta: „Az, amit én tudok, amit én képviselek, amit én nyújtani tudok, arra ennek az országnak szüksége van.” (Hogy ezt milyen felmérések támasztják alá, nem tudni – talán Pulai cége mérte…) A kommentelők zöme másként látja. Még a visszafogottabbak is ilyeneket írnak: „Hanghordozása, gesztikulációja a frászt hozza az emberre. Hát még amit mond… ” Minap a minimálbér kapcsán intézett éles szózatot övéihez az árnyékasszony. 

– Le kell számolnunk azzal az orbáni rémálommal, hogy az olcsó munkaerő versenyképes.

 Mert ennek csupán az az eredménye, hogy tizenhárom év alatt Kína összeszerelő üzeme lettünk. (…) Orbán mindennek elvette az értékét.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az nem derült ki, milyen értéket vett el Orbán. Hiszen a 2010-es kormányváltáskor már nem volt itt semmiféle érték, minden létezőt eltapsolt a Gyurcsány-bagázs. Ez a szöveg még demagógiának is gyenge.

– Véget kell vetni annak a politikának, amelyik saját állampolgárait kiszolgáltatja, és dolgozóit szegénységbe taszítja – szavalta a kormányfői tisztre spekuláló szemkilövőhegyi asszony, aki nemrég gróf Széchenyi Istvánt idézte: „Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen – mondta a legnagyobb magyar, és én mélyen egyetértek vele.”

Más közös pontot nem talált a gróffal. Sem ő, sem a férje nem épített hidat, akadémiát, nem szabályozott Tiszát, nem ajánlotta fel egy esztendei teljes jövedelmét a nemzetnek. 

Borítókép: Dobrev Klára (Fotó: Kurucz Árpád)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Kiszabadulhatunk a kalodából

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Célkeresztben az etnikai politizálás

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Megint csak a szív diadala

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Atomfenyegetőzés férfihiúságból

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.