idezojelek

Csupa derű

Kuncze Gábor egykori SZDSZ-pártelnök és humorista is szerepelt minap a DK TV Szubjektív című műsorában.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Kuncze Gábor egykori SZDSZ-pártelnök és humorista is szerepelt minap a DK TV Szubjektív című műsorában. Arról győzködte a nézőket, vegye mindenki észre, egy tolvaj banda ül az ország nyakán. Újabban megint gyakran látjuk, halljuk a vicces embert – pár nappal a tévészereplése előtt például Drágabolgárúr „megszűnt” Klubrádiójában tréfálkozott. Ott azt magyarázta: nincs olyan terület, amelyet a Fidesz-kormány az elmúlt 13 évben úgy alakított volna át, hogy az mindenki érdekeit szolgálja.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egész attól igazán érdekes, hogy Kuncze nemrég megjelent visszaemlékező kötetében azt írja: „Őszintén szólva eléggé szétvertük az országot.” Ehhez képest hősünk szinte végigviccelődte az aktív éveit. A Klubrádió műsorvezetőjeként például így poénkodott jobboldali kritikusaival: – Az ember ciántablettát osztogatna nekik, hogy jussanak már túl a problémájukon. – Kuncze-tréfa volt az is, amikor az Amerikában élő Wass Albert élete alkonyán hazatéréséhez magyar állampolgársági bizonyítványt kért tőle, ám ő csak egy ideiglenes fecnit ajánlott fel, bruhaha… Szintén jó vicc volt, amikor egy tüntetésen megbilincseltette Pongrátz Gergely ’56-os felkelőparancsnokot. De olyan is volt, hogy ő nevezett tréfának, „ócska műbalhénak” egy neki föltett kérdést: mikor fizeti vissza az SZDSZ az ötszázmilliós székháztartozását? Azt viszont komolyan gondolta, hogy minisztériuma igazolást adjon ki egy perbe fogott főávós védelmében: „Az ÁVH-n nem volt megengedett a gyanúsítottak bántalmazása.”

Schmidt Máriától olvastam valahol: „Kuncze egy önhitt mellékszereplő, akit a történelem feldobott a felszínre, magasra emelt, de ki is rostált, mert az arcmérete és a teljesítménye között túl nagy maradt az eltérés.” Stimmel.

Borítókép: Középen Gyurcsány Ferenc, jobbról Kuncze Gábor, az SZDSZ egykori elnöke (Fotó: MTI)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A megoldás Budapesten: Szentkirályi Alexandra

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.