idezojelek

Tovább torpedóznának

Nemzetmentőnek bizonyult a Momentum 2017-es NOlimpia-kampánya – írta Donáth Anna a napokban.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
2023. 07. 21. 4:59
Fotó: Huszár Márk

Nemzetmentőnek bizonyult a Momentum 2017-es NOlimpia-kampánya, ennek köszönhető, hogy idén még nem ment csődbe az ország – írta Donáth Anna a napokban. A Klubrádió ennek apropóján arról kérdezte a párt EP-képviselőjét, mi lesz, ha Orbán Viktor ismét megpályáztatja a következő elérhető, 2036-os olimpiát. Donáth válasza: Budapest akkor is ellenzéki város lesz, és ellenáll. „Akkor álmodjon valaki ilyen nagyot, amikor meg is tudja csinálni, itt romokban a gazdaság, éheznek emberek.” (Éheznek? Én meg azt olvastam, idehaza népbetegség az elhízás…) 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem ez az első tenyérbemászó Facebook-bejegyzés a Brüsszelben kavaró Anna asszonytól. „A fáradtság ködén át is éreztük, hogy valami nagy dolog részesei vagyunk” – írta a „csodálatos napról”, amikor ráébredtek: sikerült megtorpedózni a 2024-os budapesti olimpiát. (Értsd: sikerült ­Macron kezére játszani a játékok rendezési jogát – hiszen akciójuk a rendezésre szintén spekuláló franciákat szolgálta. A júdáspénz is tőlük érkezett.) 

Budapest a kilencvenes években már elszalasztott egy hasonló lehetőséget. 

Világkiállítást rendezhetett volna, ám előbb Demszky Gábor főpolgármester közölte, hogy nem támogatja a rendezést, majd a Horn-kormány döntött úgy, lemondja az expót. A vásár helyett a kiárusítás mellett határoztak. Amit csak lehetett, eladtak, privatizáltak; stratégiai ágazatok kerültek fillérekért külföldi kezekbe. A vásárra tervezett pénzt az állam az expó nélkül is elköltötte. „Csak” a bevétel maradt el.

Hősnőnk ekkor még nem szólhatott bele a dolgokba (épp a csattogós lepkét tolta) – de a kedves papa, Donáth László MSZP-s honatya biztosan mesélt neki az expóbravúrról…

Borítókép: Donáth Anna (Fotó: Heol.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A megoldás Budapesten: Szentkirályi Alexandra

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.