idezojelek

Leleplezett miniszterelnök

Egy éve a székesfehérvári Olimpiai parkban áll az 1952-es helsinki olimpia világhírű magyar hősei emlékmű. Hogy miért nem Budapestre került a szobor? Mert a főváros vezetőinek nem kellett.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Kétségkívül hangos sikerrel rendeztük meg az atlétikai világbajnokságot, írja a Népszava. A szervezés, a stadion, az infrastruktúra pompásan vizsgázott, zökkenőmentesen zajlottak a versenyek.

Csakhogy – jön a leleplezés – a vb végére szemérmetlenül kiderült, hogy az olimpiarendezés tervéhez ágyaztak meg! Mára világos, hogy a korábban felépített létesítmények (Puskás Aréna, Duna Aréna stb.) is ezért épültek. Az ám!

Csakhogy, figyelmeztet a lap, Orbán Viktor nem hajlandó megérteni, hogy az ő vágya és a fővárosiak vágya nem feltétlenül fedi egymást. Legalábbis – ezt már én teszem hozzá – amennyiben a budapestiek vágya továbbra is az, hogy Karácsony Gergely méhlegelőkkel, sárga aszfaltcsíkokkal és pöfögve araszoló autókkal tegye vonzóbbá a fővárost. Ebbe az idillbe tényleg nem illenek bele a mihaszna stadionok, a felújított történelmi épületek, az elismert nemzetközi rendezvények, az újjávarázsolt Városliget, a budai Vár.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mi lesz az üres és kihasználatlan létesítményekkel, aggodalmaskodik a Népszava, ki fogja fenntartani azokat, milyen veszélyekkel jár az olimpiarendezés? (Miközben ugye romokban az oktatásegészségügy, óriá­si a szegénység, drága a lángos. Van épp elég baj, nem kell ide olimpia.)

Hogyan is mondta gróf Teleki Pál hajdani miniszterelnök: „Nincsenek kis emberek, csak kicsinyhitűek.”

Egy esztendeje a székesfehérvári Olimpiai parkban áll Melocco Miklós alkotása, az 1952-es helsinki olimpia világhírű magyar hősei emlékmű. Hogy miért nem Budapestre került a szobor? Mert a főváros vezetőinek nem kellett – ahogyan ifjú hangadóinak sem kellett pár éve a budapesti olimpia. Nekik időkerék, Vaskefe meg pride kell.

Borítókép: Karácsony Gergely az atlétikai világbajnokság megnyitóján (Forrás: Deák Dániel Facebook-oldala)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Így lett Irán Izrael fő ellensége

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.