idezojelek

Leszólta, majd kért belőle

Baranyi Krisztina polgármester korábban többször is politikai aduként próbálta felhasználni a világversenyt.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Balogh Zoltán

Abban még nem lenne semmi rendkívüli, hogy a ferencvárosi önkormányzat a minap ötven ingyenjegyet kért és kapott a hamarosan kezdődő budapesti atlétikai világbajnokságra. (Már csak azért sem, mert a vb-helyszín egyik része a kerületben található.) Attól meglepő (vagy inkább gusztustalan) a jegyigénylés, mert Baranyi Krisztina polgármester korábban többször is politikai aduként próbálta felhasználni a világversenyt. Volt, hogy a vb lemondásával fenyegetőzött. Most meg ingyenjegyet kért az agyba-főbe mószerolt államtól.

A helyi Fidesz arra kéri Baranyit, jól fizetett káderei helyett adja inkább az ingyenjegyeket a helyi rászoruló családoknak. (No, arra várhatnak…) A magyar ellenzéknél más az elmélet és más a gyakorlat. A kormány családtámogatási intézkedéseit örökké támadó Tóth Bertalan volt MSZP-elnök például szemrebbenés nélkül vett fel tízmilliós támogatást az „orbáni diktatúrától”, hogy újabb családi házzal bővíthesse birodalmát. Vagy ott van a nép egyszerű gyermeke, a Jobbik exelnöke, Jakab Péter, aki a csokot vette igénybe. Ezek ilyenek.

Nemrég a kerület nagy múltú sportköre, az FTC azt kérte polgármester asszonytól, utalja vissza a klubnak befizetett adójukat (utánpótlás-nevelésre és tömegsportra fordítanák), ám a kevély kerületvezető kikacagta őket. Krisztina asszony egyébként jövőre újra megméreti magát. Csak szólok…

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borítókép: Baranyi Krisztina mint a Kulcs a Városhoz, Kulcs a Közélethez Egyesület képviselője a fővárosi Csarnok téren tartott sajtótájékoztatón 2019. július 4-én (Forrás: MTI/Balogh Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Célkeresztben az etnikai politizálás

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Megint csak a szív diadala

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Atomfenyegetőzés férfihiúságból

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
idezojelek

Térkép e táj

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.