idezojelek

Nem kérnek belőlük

Hogy kik a szikrások? Egy olyan bajkeverő szélsőbal felekezet, amelynek repertoárja az ötvenes évek szemináriumi színvonalát súrolja.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Soós Lajos

Értetlenkedik a Szikra Mozgalom aktivistája, amiért a Bodajki Falutábor a minap visszamondta a gyülekezet többnapos rendezvényét. Vajon mit értetlenkedik az aktivista hülyegyerek? Nem tudja, hogy Bodajk évszázadok óta búcsújáró hely, a katolikus hit ikonikus helyszíne? Mit keresne itt a bolsevikszédelgő, Lenin egykori lapjának a nevét viselő Szikra Mozgalom? Egyáltalán mit akar nálunk ez a rosszarcú banda?

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Hogy kik a szikrások? Egy olyan bajkeverő szélsőbal felekezet, amelynek repertoárja az ötvenes évek szemináriumi színvonalát súrolja. Alulról. Lumpenproli üzenetük lényege: mindenki fizessen, aki gazdag! 

Nemrég egy fővárosi kaszinót látogattak meg; igaz, csak a létesítmény bejára­táig mentek, oda is csak azért, hogy világgá ordíthassák javaslatukat: „Vesszenek a gazdagok!” Nem volt túl sikeres a vizit, ugyanis a háborgó ifjakat, Jámbor András honatyával az élen, eltángálták a biztonsági emberek. (Érdekes lesz, amikor majd a szemkilövőhegyi villa előtt skandál a csapat: „Vesszenek a gazdagok!”)

A csöves külsejű párbeszédes Jámbor személye egyébként összefonódik azzal a februárban Budapesten randalírozó antifás előemberbandával, amely nyolc ártatlan járókelőt támadott meg és vert agyba-főbe. Ennek kapcsán fogták el azt a D. Krisztinát, akinek lakásán csaknem háromszáz olyan felvételre bukkantak, amelyeken tizenkét év alatti – köztük két-három éves – gyermekek szexuális sanyargatása és megerőszakolása látható. Ökölben a kezem…

Elképzelem azokat a kedves szülőket, akik ebbe a zárlatos Szikra-táborba tervezték küldeni a gyermeküket.

Borítókép: Jámbor András, a Párbeszéd képviselője felszólal a Magyarország 2023. évi központi költségvetéséről szóló vitában 2022. június 23-án. (MTI/Soós Lajos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szőcs László avatarja
Szőcs László

Atomfenyegetőzés férfihiúságból

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
idezojelek

Térkép e táj

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Macron úr, harcoljon ön Ukrajnában!

Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.