idezojelek

„Mi szerettük a Ferit”

Kunhalmi Ágnes nem érti, miért kellett annak idején Gyurcsányéknak elhagyniuk az MSZP-t, ha most „ugyanolyan szociáldemokrata fordulatot akarnak végrehajtani a DK-val”.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Hegedüs Róbert

Kunhalmi Ágnes nem érti, miért kellett annak idején Gyurcsány Ferencéknek elhagyniuk az MSZP-t, ha most olyan szociáldemokrata fordulatot akarnak végrehajtani a DK-val, amit a szocialisták 2010 után meghirdettek. – Mi szerettük és tiszteltük a Ferit, nem akartuk, hogy elmenjen – nyilatkozta az MSZP társelnöke az ATV-ben. Hozzátette, valamilyen módon újra kell egyesíteni a baloldalt, hogy fel tudják venni a versenyt a Fidesszel, mert az a versengés, ami jelenleg zajlik az ellenzéki oldalon, Orbán Viktor hatalomban maradását segíti.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korábban is mondott már ábrándosakat a képviselő asszony. Egy ízben például kijelentette: kormányra kerülésük után (tényleg így mondta) nyomban ki fogják kiáltani a negyedik köztársaságot. (Ezt a soron következett választás után úgy módosította, hogy a teljes baloldalt újra kell építeni, mert szörnyű az egész.) Más alkalommal arról tájékoztatott, hogy a haza a szakadék szélén áll, a gyerekek éheznek, az egészségügy csődközelben, a lakosság fele pedig olyan csóró, mint egy hajléktalan egér. Tőle tudjuk azt is, hogy Orbán Viktor szándékosan butítja a fiatalságot, neohorthysta, neokeresztény, kőkonzervatív alapon álló Nemzeti alaptantervet kényszerít a gyerekekre. A legjobban az tetszett, amikor képviselő asszony aláírásgyűjtésbe kezdett ezzel a mottóval: „Adjon több pénzt a kormány az embereknek!” Nem hallgattak rá, pedig olyan egyszerű volt az ötlet, mint a gazdája.

Egy időben Kunhalmi Ágnes volt a párt hivatalos „arca”, neki kellett volna hitelt érdemlően nevetgélnie a nyilvánosság előtt, de én csak harsány kacajokra emlékszem, azok is a közönség felől érkeztek.

Borítókép: Kunhalmi Ágnes (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Macron úr, harcoljon ön Ukrajnában!

Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.