Kunhalmi Ágnes: Az ellenzék példát vehetne a Fideszről

A Magyar Szocialista Párt társelnöke szerint az ellenzéki pártoknak „szóba kellene állniuk” egymással két választás között is, nem csak közvetlenül a választások előtt.

2023. 09. 29. 15:22
KUNHALMI Ágnes
Budapest, 2023. június 16. Kunhalmi Ágnes, az MSZP vezérszónoka felszólal a pedagógusok új életpályájáról szóló törvényjavaslat általános vitájában az Országgyûlés rendkívüli plenáris ülésén 2023. június 16-án. MTI/Hegedüs Róbert Fotó: Hegedüs Róbert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az egyetlen és utolsó párt az országban, amely legyőzte már a Fideszt, az az MSZP” – mondta az MSZP-társelnöke. Kunhalmi Ágnes a Magyar Szocialista Párt terveiről beszélt a szerdai miskolci Jóléti Magyarország fórumon, amelyet a Maninder szúrt ki. 

A baloldali politikus szerint, Miskolc egy nagyon erős bástya a Fidesszel szemben, hasonlóan Szombathelyhez, Szegedhez és Budapesthez. Jelenleg egyik ellenzéki pártnak sincs abszolút többsége – hangsúlyozta Kunhalmi Ágnes, majd rámutatott: 

Nincs olyan, amely önmagában képes lenne a centrális erőteret betölteni, ezt fel kell ismernie minden ellenzéki pártnak.

Arról is beszélt, hogy nem szabad lenézni a kormánypártok erejét, ugyanis a Fidesz minden támogatót magába foglal: „az olyan radikálisokat is, mint Bayer Zsolt, és az olyan, európai gondolkodásúakat is, mint Navracsics Tibor.” A szocialista képviselő rámutatott: 

erről kellene példát venni, hiszen míg az ellenzékiek a legapróbb nézeteltérésekből is konfliktust csinálnak, addig a kormánypárt minden egyes Fidesz szavazót magába foglal. 

Az egyetlen és utolsó párt az országban, amely legyőzte már a Fideszt, az az MSZP – tette hozzá végezetül Kunhalmi Ágnes.

Borítókép: Kunhalmi Ágnes (Fotó: MTI/Hegedűs Róbert)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.