Egy 13 éves egyiptomi fiú a világ legokosabb gyermeke

Kétszázharminc összetett számolási feladatot oldott meg alig több, mint nyolc perc alatt.

MN
2018. 01. 03. 13:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy egyiptomi 13 éves fiú lett a világ legokosabb gyermeke. Legalábbis annak nevezik annak apropóján, hogy megnyert egy olyan nemzetközi matematikai versenyt, ahol hetven ország háromezer indulója vett részt.

Az ifjú Abdulrahman Husszain a decemberben Malajziában rendezett „Intelligent Mental Arithmetic International Competition” elnevezésű fejszámoló versenyen 230 összetett számolási feladatot oldott meg alig több, mint nyolc perc alatt, ezzel kimagasló győzelmet aratott. A siker nem teljesen véletlen: Batul Mohammed Montasszer, a fiú egyik tanára arról beszélt, hogy Husszain már öt éve fejlesztette mentális képességeit a versenyre készülve – írja az Al Arabiya.

 

 

 

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.