idezojelek

Még másfél perc és itt a vég?

Jön a totális háború és a világvége.

Faggyas Sándor avatarja
Faggyas Sándor
Cikk kép: undefined
2024. 03. 23. 6:45

Sosem volt még ilyen közel a harmadik világháború. Jön a totális háború és a világvége. Itt állunk a harmadik világháború küszöbén. A francia elnök már a harmadik világháborúra készül. Újabb lépés a világháború felé. Ezekből a városokból azonnal menekülni kell, ha kitörne a harmadik világháború… Csupán néhány jellemző cím az internetes felületeket a napokban cunamiként elárasztó világháborús fenyegetésről. Ahogy robbanásszerűen növekszik az ilyen témájú híreknek és rémhíreknek, véleményeknek, elemzéseknek, jóslatoknak a mennyisége, úgy válik egyre bizonytalanabbá, fásultabbá, talán immunissá is a zúgó fejű, iszonyattól szédülő online-média-fogyasztó. Aki reggel, amikor felébred egy nehéz nap éjszakája után, kinéz az ablakon, ránéz mobiljára, laptopjára, megkönnyebbülten sóhajt, hogy de jó, ma sem tört ki a világháború.
 

Pedig Nostradamus állítólag már ötszáz éve megjósolta, hogy a sárkány évében született Putyin 2024-ben – az idei a kínai horoszkópban a sárkány éve! – kirobbanthatja a harmadik világháborút.

 Továbbá a tekintélyes tudósok által minden év elején frissített szimbolikus időjelző, a Doomsday Clock (a végítélet órája) szerint soha nem voltunk még ilyen közel – pontosan kilencven másodpercre – a világvégét jelző éjféltől, főként az ukrajnai háború és a nukleáris eszkaláció növekvő kockázata miatt. Az Alexa nevű mesterséges intelligencia pedig egy éve azt közölte, a harmadik világháború 2023. november 23-án 18.05-kor kezdődik, amikor Oroszország megtámadja Németországot. 

Ma 2024. március 23-át írunk, tehát már éppen négy hónapja perzselődünk a világégésben, csupán nem vettük észre? Biztos csak mi vagyunk ostobák, mert az egyik ukrán főember már tavaly ősszel elárulta, a harmadik világháború rég elkezdődött…


Ám mielőtt végképp összezavarodnánk és elcsüggednénk a háborús propaganda és pszichózis következtében, szívleljük meg Stanislaw Lec lengyel költő tanácsát: „Ne veszítsétek el a fejeteket. Az élet még szeretné megsimogatni…” Azért az sem árt, ha bízunk Istenben és szárazon tartjuk a puskaport.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Jakiv Liasenko)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Így lett Irán Izrael fő ellensége

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.