A hatos számú körzet

Nem telt el olyan nap, hogy ne derült volna ki valami újabb adalék Bíró László korábbi ténykedéséről.

Villányi Károly
2020. 10. 10. 7:00
null
Forrás: facebook.com/dr.Koncz.Zsofia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Időközi országgyűlési választás lesz vasárnap a szerencsi kerületben. Ketten méretik meg magukat, Koncz Zsófia a konzervatív oldalról és Bíró László, aki amolyan balliberális-jobbikos. Azért lényeges ez, mert 2022-ben sok-sok Bíró László bukkan majd fel. Mindenhol egy jelölt áll majd szemben a Fidesz–KDNP politikusával.

Jó lesz tehát ehhez hozzászokni.

Hol vannak azok az idők, amikor a balliberálisok már akkor náciveszélyt kiáltottak, ha egy néhány lelkes településen a helyi mászóka megjavításának ügyében együtt szavazott a Fidesz a Jobbikkal, vagy még előbb a MIÉP-pel.

– Összenő, ami összetartozik – ugye emlékszik mindenki a hatalmas vircsaftra.

Más szelek fújnak, most éppen ennek a kórusnak a tagjai hunynak szemet a cipőkbe köpködők, a zsidó képviselőket listázni akarók, a masírozók múltja, jelene felett.

Mindent felülír a hatalom akarása. A hallgatólagos konszenzust, az elveket, a morális korlátokat és még hosszan sorolhatnánk, hogy miket. Az elhalványuló pártlogókkal kikövezett út mentén ezért bukkanhat majd fel az a sok-sok különleges anyagból összegyúrt Bíró László. Lesz köztük liberális, radikális jobboldali, gyurcsányista, Gyurcsány-gyűlölő, volt kommunista és még sok más. A homlokukra írják majd, hogy rule of law, aztán kapnak néhány megtanulandó állítmányt a sérülő fékekről, ellensúlyokról meg az épülő diktatúráról. Ilyen lesz a sok-sok Bíró László összefogása.

De most fókuszáljunk arra az egy bizonyos időközi Bíró Lászlóra, akinek a választási kampánya voltaképpen abból állt, hogy néhány óránként mindenkit emlékeztetett arra, már bocsánatot kért, mindenért. Ezen túl nem sok mindent tett, bujkált a nyilvánosság elől, bujkált az újságírók elől, és persze ami a legfontosabb, bujkált a saját múltja elől.

Persze az is igaz, nem telt el olyan nap, hogy ne derült volna ki valami újabb adalék Bíró László korábbi ténykedéséről. Sorjáztak az antiszemita megjegyzések, napirenden voltak a korábbi gyanús cégügyek, megszólaltak az átvert, megfenyegetett munkavállalók és lelepleződtek a szavazatvásárlási próbálkozások is.

El tudja egyébként bárki képzelni, hogy mit művelnének a libernyákok, ha a konzervatív oldal olyan jelöltet támogatna, aki korábban judapestezett, a tarcali wellness-szállodák külföldi zsidó vendégeivel kapcsolatban pedig tetűcsúszdásokat emlegetett? A The New York Times vélhetően a címoldalon foglalkozott volna az esettel. Már maga Gerald Knaus is aktivizálta volna magát, sorra látogatná a baráti médiumok stúdióit és ontaná magából a Twitter-posztokat. Szóval nemzetközi botrány lenne itt a javából.

Bíró László azonban ilyen körülmények között, ilyen körülmények ellenére akár még nyerhet is.

Ebben kizárólag Koncz Zsófia és hívei akadályozhatják meg. A konzervatív jelölt az elmúlt időszakban bejárta a választókerület 42 települését, nem törődve Bíró László kétes ügyeivel, klasszikus pozitív kampányt folytatott. Legfőbb célja, hogy befejezze a közlekedési balesetben elhunyt édesapja által megkezdett munkát. A politikai iszapbirkózás helyett már most arra készül, hogy a jövőre induló új uniós költségvetési ciklusban minél több fejlesztés és beruházás valósuljon meg Abaújban, Borsodban és Hegyalján.

A szerencsi körzet a konzervatív oldalnak nem könnyű terep. A helyzet azonban korántsem reménytelen. Egyszerűen csak el kell menni szavazni.

Ha pedig a polgári választók biztosra akarnak menni, akkor mindenki vigyen magával még egy embert.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.