Ördögűzés

Ha Soros György állítólagos terve sátáni, s a tavaszi választás tétje annak megállítása, akkor sikerült új dimenzióba emelni a kampánytétet.

Szerető Szabolcs
2017. 10. 09. 22:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A főnök ragaszkodik hozzá – szabadkozott néhány éve a Fidesz egyik prominens politikusa, amikor beszélgetésünket megszakítva elrobogott a választókörzetében tartott rezsifórumra. Kényszeredett mosollyal jelezte, ez egy kínos, nem szabadon választott gyakorlat neki, akinek a szakterülete távol áll a témától.

Nem tudom, kínosan érezte-e magát tegnap Aradszki András (KDNP) energiaügyi államtitkár, amikor a parlamentben akadozva, láthatóan minden meggyőződés nélkül felolvasott egy brosúrát Soros György és a Sátán közeli kapcsolatáról. Míg a rezsiharc idején a háborús retorika még puszta absztrakció volt, mára konkrét fenyegetőzéssé vált, hús-vér célpontokkal. Van persze más különbség is. Ha kampánycéllal történt is, akkor valóban volt rezsicsökkentés, a szocik hajdan tényleg lassan és tagoltan hazudtak egy nagyot a soha nem emelkedő gázárról, az a kampány pedig legfeljebb fokozta az ellenszenvet az energiaszolgáltatókkal szemben, oktalan indulatot nem keltett a társadalomban. Rezsifórumokat manapság nem tartanak; nehéz lenne elmagyarázni, hogy a nemzeti szuverenitás jegyében miért állítja meg évek óta az energiahordozók árának globális csökkenését a magyar határzár.

Ehelyett a miniszterelnök, a kormány és a Fidesz–KDNP a bevándorlás ürügyén a tűzzel játszik, s a jelek szerint hisztériakampányuk nem ismer határt, mértéket. Aradszki András produkciója bármennyire erőltetett és hiteltelen volt, üzenete újabb tégla a társadalmat a normalitástól, a mindennapi élet gondjairól való gondolkodástól, az észszerű vitától elzárni próbáló falban. Ha Soros György állítólagos terve sátáni, s a tavaszi választás tétje annak megállítása, akkor sikerült új dimenzióba emelni a kampánytétet. De lépjünk túl a derék kereszténydemokrata honatyán, hiszen ő is csak szem a láncban. Előzőleg Semjén Zsolt (KDNP) miniszterelnök-helyettes adott le figyelmeztető lövést az állami rádióban Navracsics Tibor uniós biztos felé, aki azt találta mondani, hogy nemzeti konzultáció ide, kormányzati kampány oda, ő bizony Brüsszelben nem találkozott Soros-tervvel. Semjén Zsolt a nemzetből azért nem tagadta ki egykori harcostársát, csupán a hazája iránti hűség elsőbbségére figyelmeztette. Itt üt megint vissza, hogy a mai kormánypártok is olvasatlanul szavazták meg tíz éve az Európai Unió működését szabályozó lisszaboni szerződést, és azóta sem néztek utána, mi a feladata egy uniós biztosnak. Orbán Viktor miniszterelnök tegnap az Atv.hunak világossá tette, helyettese is az ő tervét hajtja végre, szerinte is Navracsics Tibor tudja rosszul, mi történik Brüsszelben. Biztos nem látja a fától az erdőt; hogy csupa Soros-ügynök veszi körül.

Másokhoz hasonlóan lapunk is vette a fáradságot, és összevetette Soros György egyébként változó nézeteit a nemzeti konzultáció állításaival. Ha nem a tények utáni világban élnénk, vita sem lenne arról, hogy a kormány szövege csupán nyomokban tartalmaz igazságot. Soros és a magyar kormány valóban két hajóban evez, ennél lényegesebb, hogy a befolyásos milliárdos brüsszeli vizitjei ellenére az Európai Bizottság tényleges javaslatai is eltérnek az övéitől. A prózai igazság az, hogy az EU-ban már határozottan többségi álláspont a külső határok védelmének elsődlegessége, a kötelező kvóta rendszere megbukott, a balkáni migrációs útvonalat lezáró uniós–török megállapodás működik. Az ellenzéki pártok többsége pedig meggyőződésből vagy a közhangulat hatására kerítéspárti.

A „Sátán” vesztésre áll, ám a Fidesz még nem érzi a zsebében a jövő évi győzelmet, s kétharmadelvonási tünetekkel küzd. Ezért szítja az indulatokat, fenyeget és karaktergyilkol ellenzékit, civilt vagy tőle független újságírót. A fizikai erőszak sem tabu, lásd Földi László volt hírszerzővezér legutóbbi nyilatkozatát. Belső korrekcióra nincs esély, az őrjöngésnek, a precízen adagolt gyűlöletkeltésnek a választó parancsolhat megálljt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.