Arany, ezüst: már kezdtünk belejönni, erre vége a vizes vb-nek

A budapesti úszóversenyekkel véget értek a vizes vb eseményei, 2 aranyat, 5 ezüstöt és 2 bronzot szereztek sportolóink.

2017. 07. 30. 18:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kazanyi három arany-, két ezüst-, négy bronzérmes világbajnoki terméstől kicsit elmaradva úszóink két első, négy második és két harmadik helyet szereztek a vasárnap zárult világbajnokságon a Duna Arénában. A nyolc medál a Magyar Úszó Szövetség szakmai vezetőjének, Sós Csabának a minimális elvárását teljesítették.

Ahogy az sejthető volt, a záró hétvégén azért belehúztak az úszók, szombaton Milák Kristóf szerzett 100 méter pillangón ezüstérmet – megelőzve az olimpiai aranyérmes Joseph Schoolingot, az ezüstös Cseh Lászlót és Chad le Clos-t is –, Hosszú Katinka is ugyanezen a helyen végzett 200 méter háton, az olimpiához hasonlóan, a zárónapon pedig az egyszámos Verrasztó Dávid szüretelt ezüstérmet 400 méter vegyesen, hogy a napot és az egész, fantasztikus rendezésű budapest–balatonfüredi világbajnokságot megkoronázza az Iron Lady 400 méter vegyesen szerzett aranyérme.

A főszereplő sportolók portálunknak egybehangzóan állították: sajnálják, hogy vége, a gyorsúszó Kozma Dominik pedig jelezte, hétfőn is el fog jönni a Duna Arénába. Apropó, Kozma: vasárnap még a 4×100-as férfi vegyesváltó is döntőt úszott, de a hetedik hellyel kellett hogy beérje.

És hogy mi lesz az Iron Lady programja?

„Hétfőn indulok Moszkvába a világkupára. Vakáció lesz, csak négy számban indulhatok” – vedlett vissza Iron-gúnyába az elmúlt napokban sokszor megszeppent, megilletődött kislányként mutatkozó háromszoros olimpiai bajnok úszó, célozva arra, hogy a vizes sportok nemzetközi szövetségének (FINA) szabálymódosításai nem teszik lehetővé, hogy annyi versenyszámban ússzon, amennyiben szeretne.

A világbajnokság legnagyobb felfedezettje kétségtelenül a tizenhét éves, tárnoki Milák Kristóf, akiről, ha fejlődése töretlen lesz, a következő tíz év szólhat a magyar és talán a nemzetközi sportéletben is.

Egyértelmű csalódás viszont sajnos az egyetlen egyéni csúcsot sem úszó, érmet nem szerző Kapás Boglárka, a váltókkal és egyénileg is szinte teljesen sikertelen, korábbi világ- és olimpiai bajnok Gyurta Dániel, de például a magában óriásit csalódó Kenderesi Tamásnak semmi oka a szégyenkezésre, a közkedvelt „Sajtburesz” negyedik helye 200 méter pillangón egyáltalán nem rossz!

Zárásként említtessék meg Cseh László neve, akiről sokan hihették, hogy beég a világbajnokságon, ennek ellenére hihetetlenül profi hozzáállással sorozatban nyolcadik vb-jén is érmet szerzett – 200 méter pillangón –, és már most annyira lelkes, hogy becélozta a 2020-as budapesti Európa-bajnokságot; azt az élményt, amelyet a Duna Aréna nyújt egy sportolónak, újra át akarja élni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.