Ausztrál műugró nyakában is csillog már aranyérem

Maddison Keeney nyerte a női műugrók egyméteres döntőjét.

MN
2017. 07. 15. 15:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ausztrál Maddison Keeney nyerte a női műugrók egyméteres döntőjét a vizes világbajnokságon a Duna Arénában szombaton – írja az MTI.

A beszámoló szerint a fináléba a selejtező legjobbjaként bekerülő Keeney sikere nem meglepetés, hiszen a múlt nyáron a riói olimpián bronzérmet nyert női szinkronban három méteren. A világbajnoki elsőséget 314,95 ponttal szerezte meg.

Mögötte a 2016-os Európa-bajnokságon harmadik, amúgy többszörös kontinenselső orosz Nagyezsda Bazsina lett az ezüstérmes az öt ugrására kapott 304,70-es összpontszámmal, míg a címvédő, világ- és Európa-bajnok olasz Tania Cagnotto utódjaként emlegetett honfitárs, a tavaly Eb-ezüstérmes Elena Bertocchi 296,40 ponttal érdemelt ki vb-bronzot Budapesten.

Eredmények

Műugrás, női 1 m, döntő, világbajnok:

Maddison Keeney (Ausztrália) 314,95 pont

2. Nagyezsda Bazsina (Oroszország) 304,70

3. Elena Bertocchi (Olaszország) 296,40

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.