Kilencgólos Japán-veréssel nyitották a lányok a vébét

Impozáns torta ebéd után, sok kapott gólt hozó győzelem vacsoraidőben: vízilabdázóink számára is elindult a vizes vb.

Radványi Benedek
2017. 07. 16. 19:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pénteki megnyitó, a szombat délelőtti hetedik és a másnapi nyolcadik helyeket hozó nyílt vízi úszóesemények után vasárnap este kezdődött meg igazán nyomatékosan a budapesti vizes világbajnokság: női vízilabda-válogatottunk Japánt fogadta első csoportmeccsén.

Nyári felkészülése során csupán egyszer edzhetett női válogatottunk a budapesti világbajnokság vízilabdás helyszínén, a többhetes csúszással átadott margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszoda nyitott ötvenméteres medencéjében. Pénteken már a felhúzott molinók és a mobillelátók gyűrűjében gyakorolhattak Bíró Attila tanítványai, ugyanakkor tudhatták: az ázsiaiak ellen is egyfajta edzéssel számolhatnak. Ehhez elég beszédes adat, hogy 16 éve játszottunk velük utoljára, s akkor 9-3-ra nyertünk.

Első két gólunkat az a Bujka Barbara szerezte, aki a csapaton belül jól ismert cukrászmesterségét ezúttal közvetve megcsillogtatva ezt a tortát készíttette társainak ebéd utáni desszert gyanánt:

Alaposan megjött az étvágy, a világversenyes újonc, húsz éves Szilágyi Dorottya is duplázott, öt perc elteltével tulajdonképpen el is dőlt a meccs: 4-0-ra vezettünk.

Bujka a második negyedben hármat lőtt, de feliratkozott a góllövőlistára Keszthelyi Rita, Czigány Dóra, Antal Dóra, Tóth Ildikó és Gurisatti Gréta is. Hármat kaptunk az első félidőben, így 12-4-re vezettük a nagyszünetben.

A mobil lelátókkal 6500 néző befogadására alkalmas létesítményben ekkora sem lett telt ház, olyan nyolcvanszázalékos volt a „lefedettség”, de a fekete pólós magnak köszönhetően közel folyamatos buzdítás volt hallható a Margitszigeten, és minden magyar gólt hatalmas éljenzés követett. 

A harmadik negyedben a csapatkapitány, Keszthelyi Rita gyönyörű csavargólja a „Szép volt, Rita!” rigmust is meghozta, a 17-6-ról indult záró játékrészben maximum azon bosszankodhattunk, hogy azt 5-3-ra a japánok nyerték, egy másodperccel a vége előtt is betalálva. A végeredmény: 20-10.

A hollandok délutáni fölényes győzelme a franciák ellen azt vetíti előre, hogy a keddi, Franciaország elleni meccs után a csütörtöki, Hollandiával szembeni találkozó dönthet a csoportelsőségről.

Reakciók

Bíró Attila: „Közönségszórakoztató gólokat lőttünk, de a védekezés lehetett volna koncentráltabb. Engem ez azért bosszant, belementünk egy-két dologba, ami holnapután s pláne a hollandok ellen már jobban fog számítani.”

Szilágyi Dorottya: „Fantasztikus volt ennyi ember előtt játszani. A védekezésünk nem állt össze úgy, ahogy szerettük volna, szinte minden kapott gól elkerülhető volt.”

Bujka Barbara: „Úgy gondolom, egy magyar válogatott nem kaphat Japántól tizenegy gólt. Persze a győzelem az győzelem, de jobban kellett volna koncentrálni.”

Női vízilabdatorna, C csoport, 1. forduló:

Magyarország-Japán 20-11 (4-1, 8-3, 5-2, 3-5)

gólszerzők: Bujka 5, Keszthelyi, Tóth I. 4-4, Szilágyi, Antal, Gurisatti 2-2, Czigány 1, illetve Jamamoto, Arima 4-4, Inaba 2, Kajama 1

A további vasárnapi eredmények:

Olaszország–Kanada 10-4

Brazília–Kína 4-11

Új-Zéland–Spanyolország 2-10

Dél-Afrika–Egyesült Államok 2-24

Hollandia–Franciaország 17-2

Ausztrália–Kazahsztán 16-4

Oroszország–Görögország 9-7

A női vízilabdatorna csoportbeosztása:

A csoport: Olaszország, Brazília, Kanada, Kína

B csoport: Új-Zéland, Dél-Afrika, Spanyolország, Egyesült Államok

C csoport: Japán, Hollandia, MAGYARORSZÁG, Franciaország

D csoport: Ausztrália, Oroszország, Kazahsztán, Görögország

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.